Er Srbija od 18 maja leti na četiri destinacije, redovan saobraćaj od 1. juna

:

:

TV Most

Foto: AP

clock

Maj 08, 2020   12:04

0

60

Er Srbija od 18 maja leti na četiri destinacije, redovan saobraćaj od 1. juna

Er Srbija će od 18. maja početi da leti na četiri destinacije, London, Frankfurt Cirih i Beč, najavila je danas potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

"To su dobre vesti koje će obradovati naše građane", rekla je ministarka tokom obilska radova na modernizaciji i proširenju Aerodroma “Nikola Tesla”.

Mihajlović je istakla da je Er Srbija spremna da uspostavi letove na te četiri destinacije, kao i da očekuje da će posle biti sve više letova na kojima će leteti naša aviokompanija.

Ministarka je danas zajedno sa predstavnicima aerodoroma "Nikola Tesla" obišla radove na izgradnji fingerskog hodnika C i izgradnji platforme E.

Redovan saobraćaj od 1. juna

Kompanija Er Srbija najavila je danas da će u ograničenom obimu obnoviti redovni putnički avio-saobraćaj od 18. maja, uz povećanje broja letova u okviru reda letenja od 1. juna.

Kako se navodi, konačni red letenja zavisiće od odluka i smernica domaćih, stranih i međunarodnih tela i organa nadležnih za oblast civilne avijacije, odnosno od ukidanja zabrana letenja, izmena ograničenja u putovanjima i zdravstvenih mera u zemljama do kojih Er Srbija leti.

Saobraćaj će biti organizovan u skladu sa načelnim redom letenja koji je objavljen na airserbia.com i biće podložan
promenama.

Od 18. maja biće organizovan ograničen broj letova do aerodroma London Hitrou, Frankfurta, Ciriha i Beča.

Kompanija je navela da će red letenja pretrpeti određene izmene u odnosu na plan za letnju sezonu 2020. godine. Imajući u vidu očekivanu potražnju, letovi do jednog broja destinacija obavljaće se onom dinamikom koja je i planirana početkom godine, frekvencija letova do pojedinih destinacija biće smanjena, dok će letovi do nekoliko destinacija u ovoj sezoni biti privremeno suspendovani.

Destinacije do kojih će avioni Er Srbije leteti istim intenzitetom kao i do sada su Podgorica, Cirih, Beč, Pariz, Tirana, Zagreb, Skoplje, Bukurešt, London, Sarajevo, Sofija, Frankfurt, Brisel, Kijev, Krasnodar, Zadar i Nica.

Nedeljni broj letova biće optimizovan do destinacija kao što su Tivat, Ljubljana, Atina, Solun, Amsterdam, Prag, Moskva, Berlin, Rim, Istanbul, Milano, Diseldorf, Dubrovnik, Split, Larnaka, Kopenhagen, Štutgart, Njujork, Banjaluka, Tel Aviv, Stokholm, Venecija, Pula, Barselona, Sankt Peterburg i Madrid.

U narednom periodu, Er Srbija neće leteti do Helsinkija, Lavova, Amana, Firence, Kišinjeva, Rostova na Donu, Malte, Ženeve, Kaira, Bejruta i Rijeke.

Er Srbija je istakla da sarađuje sa partnerima da bi se utvrdila potražnju za čarter-letovima.

Postoji mogućnost da letovi do ograničenog broja destinacija budu uspostavljeni i ranije, odnosno pre 1. juna. Ukoliko opšti uslovi budu dozvolili da se ti letovi organizuju, srpska nacionalna avio-kompanija će o tome odmah obavestiti putnike, navodi se u saopštenju.

Izvor: Танјуг, FoNet

Zorana MihajlovićAir Srbijaletovi
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva