:

:

TV Most

clock

Januar 17, 2015   14:29

0

222

Er Srbija demantovala da je njen avion goreo

U saopštenju Er Srbije se navodi da je letilica vraćena na polazište pet minuta nakon poletanja pošto je ustanovljen tehnički problem.

Navodi se i da bezbednost letenja ni u jednom trenutku nije dovodena u pitanje, te da su svi putnici zbrinuti i već su stigli na svoje odredište. "Svi članovi posade su postupili po relevantnim propisanim procedurama, nakon čega je kapetan doneo odluku da avion vrati na beogradski aerodrom "Nikola Tesla"”, navodi se u saopštenju.

Iz mera predostrožnosti, sve aerodromske službe bile su u pripravnosti, što je inače standardna procedura u sličnim okolnostima, navodi se u saopštenje i dodaje da će uzroci tehničkog problema biće naknadno utvrđeni od nadležnih službi.

Ministar saobraćaja Zorana Mihajlović rekla je da nadležne inspekcije Direktorata civilnog vazduhopolovstva rade na utvrđivanju uzroka prinudnog sletanja aviona Er Srbije "Poslate su sve ekipe koje tamo treba da budu. Ja sam dobila isto tu informaciju, da se zapalio motor. Videćemo šta su uzroci, postoje određene inspekcije koje se time bave. Kada budemo imali kompletnu informaciju, Direktorat, a i ministarstvo će izaći u javnost", rekla je Mihajlović novinarima.

Pomoćnik ministra saobraćaja Zoran Ilić potvrdio je novinarima da se na tom letu dogodio vanredni događaj i da je, kako je naveo, došlo do pojave plamena na jednom od motora. "Avion je sleteo, putnici su iskrcani, istražni organi rade", rekao je Ilić.

On je naveo da su putnici sa zakašnjejnem od sat i 35 minuta preveženi za Banja Luku bezbedno. "Detaljni rezultati analize šta je bio uzrok kvara na motoru biće predstavljeni. Takve stvari se obično i dese nakon poletanja kada se nešto veća količina goriva dozira. Deo goriva ostane možda nesagoreo potpuno i onda to izazove plamen", rekao je Ilić.

On je naveo da je posada reagovala u skladu sa procedurama.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva