:

:

TV Most

clock

Oktobar 21, 2020   10:01

0

34

Erdogan napao Makrona zbog "francuskog islama"

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan ponovio je kritike na račun francuskog predsednika Emanuela Makrona zbog toga što je korišćenjem antiislamske retorike koja uključuje stvaranje "francuskog islama" prikrio, kako je rekao, svoje neuspehe u vođenju svoje zemlje.

On je to rekao u utorak, tokom video sastanka Orhganizacije islamske saradnje ( OIC ), prenosi turski portal Hurijet dejli njuz.

Prema njegovim rečima, oni koje uznemirava porast islama napadaju tu religiju tokom kriza, a antiislam i antimuslimanska retorika najkorisnije su sredstvo zapadnih političara da prikriju svoje neuspehe.

Kao primer on je naveo "Francuski islam", "evropski islam" i "austrijski islam".

"Stvarni cilj ovih inicijativa koje predvodi francuski predsednik Makron je da se obračunaju sa islamom i muslimanima. Ne bismo smeli da dozvolimo da nas imperijalisti dele na šiitsko-sunitske, belo-crne, turske, kurdske, arapske ili farisejske. Mi ćemo se voleti samo zbog Boga, a ne zbog našeg etničkog identiteta", rekao je Erdogan.

Turski predsednik dodao je i da postoje terorističke organizacije koje eksploatišu islam, poput Boko Harama, El Šebaba, Islamske države i FETO-a, i istakao da je potrebno pravilno se obrazovati za islam kako bi se sprečili takvi devijantni talasi.

Izvor: Танјуг

ErdoganMakronislam
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva