:

:

TV Most

Foto: arhivska fotografija

clock

Mart 31, 2019   19:45

0

237

Erdogan osvojio većinu turskih gradova, lomi se rezultat u Ankari

Kandidati turske vladajuće AKP partije Tajipa Redžepa Erdogana vode u većini turskih gradova nakon što je prebrojana četvrtina glasova, javio je NTV kanal. Rezultat u Ankari se lomi između kandidata vladajuće partije i najveće opozicione partije, javlja Rojters.

U izveštaju se navodi da kandidat AKP-a u najvećem turskom gradu Istanbulu vodi sa 51,8 odsto nakon polovine prebrojanih glasova.

Glavni opozicioni kandidat Republikanske narodne partije imao je 45,8%.

Vladajuća AKP je takođe vodila u glavnom gradu Ankari sa 51.6 posto glasova nakon što je otvoreno 22,5 odsto glasačkih listića, navodi NTV.

Međutim, poslednje informacije pokazuju da se izborni rezultat u Ankari lomi i da opozicioni kandidat preuzima vođstvo nad kandidatom vladajuće partije, javio je Rojters.

Posmatrači ističu da su izbori ključni test popularnosti turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana i njegove Partije pravde i razvoja, u vreme oštrog privrednog pada u zemlji.

Analitičari ocenjuju da će u slučaju dobrog rezultata Erdogan pojačati kontrolu nad Parlamentom i lokalnim samoupravama, a u suprotnom, bi njegova 16-godišnja vladavina mogla da bude ozbiljno uzdrmana.

Izvor: RTS, Rojters

TurskaErdoganizbori
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva