:

:

TV Most

clock

Januar 18, 2022   21:01

0

124

Erdogan priredio svečanu večeru u čast Vučića

Predsednik Aleksandar Vučić prisustvovao je svečanoj večeri koji je u njegovu čast organizovao njegov turski kolega Turske Redžep Tajip Erdogan, čime je završio posetu Ankari.

"Svečana večera koju predsednik Republike Turske Redžep Tajip Erdogan organizuje u čast predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića", napisao je Vučić na Instagram nalogu "budućnostsrbijeav" i objavio fotografije sa večere.

Vučić je zahvalio Erodganu na gostoprimstvu i poručio da će saradnju nastaviti na najbolji mogući način.

Dodao je da uskoro u Beogradu očekuje "našeg prijatelja" Erdogana.

"Mir i stabilnost nemaju cenu. Zato je neophodno da se ponašamo odgovorno, ozbiljno i da razumemo sve okolnosti u kojima živimo. Umesto u prošlost, važno je da naše zemlje guramo napred i da svojim rukama gradimo bolju i lepšu budućnost", ponovio je Vučić.

Vučić je boravio u jednodnevnoj poseti Turskoj, povodom održavanja treće sednice Visokog saveta za saradnju Srbije i Turske.

Erdogan je predsednika Srbije dočekao ispred predsedničke palate, uz najviše državne počasti i postrojenu gardu i himne dve zemlje.

Nakon dočeka, usledio je sastanak u četiri oka dvojice predsednika.

Pre sastanka sa turskim predsednikom, Vučić je posetio Anitkabir-Mauzolej Mustafe Kemala Ataturka u Ankari, gde je položio venac

Izvor: RTS

Aleksandar VučićRedžep Tajip ErdoganTurskaAnkara
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva