:

:

TV Most

Foto: EPA / EFE

clock

Mart 25, 2023   18:00

0

50

Erdogan Putinu: Sukob između Rusije i Ukrajine rešiti razgovorima što pre

Ankara smatra da je važno da se sukob između Rusije i Ukrajine reši razgovorima što pre, rekao je  predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan tokom telefonskog razgovora predsedniku Rusije Vladimiru Putinu.

Erdogan je kazao da pridaje veliki značaj naporima za okončanje sukoba između Rusije i Ukrajine putem razgovora što pre, saopštila je kancelarija predsednika Turske, preneo je TAS S.

Ankara je u više navrata dolazila na ideju da posreduje u pregovorima između Rusije i Ukrajine, navela je agencija i dodala da je Turska, takođe, bila domaćin razgovora ruske i ukrajinske delegacije.

U telefonskom razgovoru sa Putinom, Erdogan je rekao da razume namere Rusije da ukloni prepreke vezane za ruski izvoz hrane u okviru sporazuma o žitu, saopštio je Kremlj.

Lider Turske je pozdravio spremnost Rusije da produži istanbulske sporazume u vezi sa izvozom ukrajinskog žita iz crnomorskih luka i deblokira ruski izvoz hrane i đubriva, navodi se u saopštenju Kremlja nakon telefonskog poziva.

Ranije danas, kancelarija Erdogana je saopštila je da je predsednik Turske zahvalio Putinu na njegovom pozitivnom stavu za produžetak inicijative za crnomorsko žito.

Putin i Erdogan su u telefonskom razgovoru izrazili zadovoljstvo pozitivnim trendom u bilateralnim trgovinskim i ekonomskim odnosima, saopštio je Kremlj.

Izvor: T a n j u g ; foto: EPA / EFE

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva