:

:

TV Most

clock

Septembar 06, 2022   21:52

0

109

Erdogan stigao u Beograd, Vučić ga dočekao na aerodromu

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan doputovao je večeras oko 21.20 na beogradski aerodrom "Nikola Tesla", gde ga je, kao domaćin, dočekao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je Erdogana dočekao uz crveni tepih, i postrojenu Gardu Vojske Srbije, a po izlasku iz aviona, dvojica predsednika zadržali su se u, za tu priliku, neuobičajeno dugom i srdačnom razgovoru, što je izraz velikog prijateljstva koje gaje ova dva lidera.

Po protokolu, uobičajeno je da se gost dočeka i isprati do automobila, bez dužeg razgovora na crvenom tepihu.

Turski predsednik je u Beograd doputovao sa brojom delegacijom, u kojoj se nalazi i šef diplomatije Turske Mevlut Čavušoglu, koji je pre nekoliko dana prisustvovao Samitu "Otvorenog Balkana".

Goste iz Turske, pored predsednika Vučića na aerodromu su dočekali i ministar spoljnih poslova Nikola Selaković, ministar poljoprivrede Branislav Nedimović i ministrka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić.

Svečani doček za turskog predsednika biće priređen sutra ispred Palate Srbija, nakon čega će uslediti sastanak Erdogana i Vučića, kao i sastanak delaegacija dve zemlje.

Biće potpisan i niz sporazuma za unapređenje ekonomske i političke saradnje dve države, a biće održan i Srpsko-turski biznis forum, koji će okupiti 300 kompanija i 500 privrednika iz dve zemlje.

Predsednik turske treći put za pet godina dovodi u Beograd najvišu privrednu i političku delegaciju.

Erdogan je u Beograd doputovao iz Sarajeva, a nakon Beograda odlazi u Hrvatsku.

22:30 - Vučić Erdoganu: Dobro došli dragi prijatelju!

Predsednik Srbije objavio je na Instagramu poruku dobrodošlice predsedniku Turske Tajipu Redžepu Erdoganu koji je večeras doputovao u Beograd.

"Dobro došli u Srbiju, dragi prijatelju! Radujem se našem ponovnom susretu i još jednoj potvrdi prijateljstva između Srbije i Turske", poručio je Vučić, objavljeno je na Instagram nalogu ''budućnostsrbijeav''.

Izvor: T a n j u g

VučićErdogan
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva