:

:

TV Most

clock

Novembar 08, 2021   18:46

0

163

Eskobar: Da se poštuju Vašingtonski i Dejtonski sporazumi

Zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD Gabrijel Eskobar danas je tokom susreta sa predsedavajućima oba doma parlamenta Federacije BiH (FBiH) Tomislavom Martinovićem i Mirsadom Zaimovićem ponovio opredeljenje SAD da se poštuju Vašingtonski i Dejtonski sporazumi, saopšteno je iz Doma naroda parlamenta FBiH.

U saopštenju je navedeno da je na sastanku razgovarano o političkom stanju u BiH i FBiH, trenutnoj političkoj krizi i jačanju institucija kao važnog preduslova za ubrzanje ekonomskog napretka i integracijeBIH u EU, prenosi portal Nezavisne novine.

Eskobar je i ovom prilikom ponovio da je samo dijalog način da se rešavaju sva otvorena politička pitanja.

Sastanku su prisustvovali američki ambasador u BiH Erik Nelson, zamenici predsedavajućih Zastupničkog doma i Doma naroda parlamenta FBiH, Mladen Bošković i Aljoša Čampara, i predsednici klubova parlamentarnih stranaka u zastupničkom domu parlamenta BiH.

Predstavnici parlamenta FBiH ocenili su da je poseta američkog zvaničnika korisna, a nakon razgovora sa rukovodstvom zakonodavne vlasti u FBiH, američka delegacija sa Eskobarom na čelu otputovala je u Republiku Srpsku gde su planirani razgovori sa političkim vrhom RS.

Izvor: Танјуг

EskobarBiHVašingtonski sporazumDejtonski Sporazum
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva