:

:

TV Most

clock

Januar 25, 2021   16:47

0

26

EU: Milion evra za podršku reformi uslužnog sektora na KiM

Kancelarija Evropske unije na Kosovu i Ministarstvo trgovine i industrije, pokrenuli su projekat, vredan milion evra, za podršku reformi uslužnog sektora na Kosovu.

Šef Kancelarije EU na Kosovu, Tomaš Sunjok, pokrenuo je danas, zajedno sa Ministarstvom trgovine i industrije, projekat bratimljenja, koji finansira EU, a koji će pomoći oko primene Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) u vezi sa Direktivom EU o uslugama 2006/123/EC, navodi se u saopštenju iz Kancelarije EU na KiM.

Kako se ističe, u naredne dve godine, ovaj projekat, koji finansira EU, pružiće podršku kosovskoj vladi u vezi sa stvaranjem osnove za održivo okruženje za razvoj privatnog sektora u skladu sa komunitarnim pravom EU i uslovima SSP.

„Usklađivanje domaćih zakona sa Direktivom EU o uslugama, ostvareno uz pomoć projekta, može da ukloni administrativne i regulatorne prepreke za besplatno pružanje usluga. Usklađivanje sektorskih propisa sa Direktivom EU o uslugama, podstiče pojednostavljenje i digitalizaciju administrativnih procedura da bi se olakšao postupak pribavljanja licenci za određene delatnosti u uslužnom sektoru“, pojašnjavaju iz Kancelarije.

Kosovo* je u poslednje vreme ostvarilo napredak u oblasti digitalizacije javnih usluga, ukazuje se u saopštenju. 

Uspostavljanje mesta za kontakt za bazu podataka o uslugama omogućava lakši pristup zainteresovanim stranama u pravnom okviru kojim se uređuju uslužne delatnosti na Kosovu, dodaje se dalje. 

„Saradnja u okviru Projekta bratimljenja između EU, Hrvatske, Nemačke i Kosova dodatno će unaprediti reformu uslužnog sektora na Kosovu. Fokus ove saradnje je razvoj savremenog i za poslovanje pogodnog, jedinstvenog mesta za kontakt na osnovu uspostavljenog regulatornog okvira u skladu sa odredbama Direktive EU o uslugama 2006/123/EC. Uspostavljanje jedinstvenog mesta za kontakt privrednim društvima će poslovanje na Kosovu učiniti privlačnijim i lakšim, a obezbediće i platformu za brže administrativne procese i bolja rešenja za e-upravu“, ističe se u saopštenju.

Cilj projekta je da se pomogne oko omogućavanja lakšeg ulaska na tržište za preduzeća, poveća broj konkurentnih preduzetnika i povećaju inovacije uz davanje većeg broja prilika i većeg izbora za potrošače na Kosovu*, navodi se u saopštenju.

Izvor: Radio Kontakt Plus

KiMEUuslužni sektor
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?