:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Februar 22, 2019   10:16

0

172

"EU propustila da stane na stranu Slovenije u sporu sa Hrvatskom"

Evropska unija je u slučaju slovenačko-hrvatskog spora oko arbitraže o graničnom sporu "propustila idealnu priliku da naglasi načelo vladavine prava", ne stavivši se na stranu Slovenije, izjavio je u Briselu slovenački predsednik Borut Pahor, rezimirajući rezultate svoje dvodnevne posete sedištu Evropske komisije.

Pahor se u Briselu sastao s predsednikom Komisije Žan Klodom Junkerom i predsednikom Saveta EU Donaldom Tuskom, prenela je Hina.

Junker nakon susreta nije želeo da komentariše slovenačko-hrvatski spor i ulogu Komisije, rekavši da "nema ništa novo", ali je potvrdio da je na inicijativu Pahora bilo reči i o arbitražnom sporu.

Pahor je na konferenciji za novinare u Briselu rekao da mu je Junker u razgovoru kazao da je Komisija u vezi sa slovenačkom tužbom protiv Hrvatske zbog neprimene arbitrarne presude imala mogućnost, ali ne i dužnost da se pridruži slovenačkoj tužbi.

Govoreći danas na svojoj završnoj konferenciji za novinare nakon dvodnevne posete Briselu, Pahor je kazao da Komisija još uvek ima mogućnost da se o slovenačko-hrvatskom sporu oko arbitraže izjasni dok traje postupak pred sudom EU u Luksemburgu.

Izvor: RTS

EUSlovenijaHrvatska
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva