:

:

TV Most

clock

Jun 17, 2015   18:28

0

367

EU koči srpske projekte

Predsednik opštine Leposavić Dragan Jablanović kaže da su projekti predati šefu Kancelarije EU u Prištini Samuelu Žbogaru, odakle im je odgovoreno da šalju druge papire i da projekti treba da se realizuju, ne po evropskim, već po kosovskim pravilima.

- Mi smo to odbili jer tražimo da se projekti realizuju kako je dogovoreno u Briselu, odnosno da se tenderi raspisuju za projekte vrednije od 300.000 dinara. Po kosovskim dužni smo i za 10.000 dinara da raspisujemo opšti tender za celo Kosovo, što sprečava firme sa severa da pobede. Novac koji se ne potroši do kraja godine odlazi nepovratno u fond Kosova što je i cilj Vlade u Prištini. Po evropskim pravilima, kako smo dogovorili u Briselu, sredstva mogu da se prenesu za iduću i naredne godine i, ako se ne potroše u jednoj godini, ne vraćaju se u budžet Kosova - objasnio je Jablanović.


Kosovski ministar finansija Abdulah Hoti kaže da Kancelarija EU još razmatra projekte koji će ovim novcem biti realizovani na severu Kosova i da je to razlog što se sakupljeni novac još ne troši.

Izvor: Vesti

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva