:

:

TV Most

clock

Februar 21, 2020   17:02

0

390

Euleks donirao vrednu pomoć za Dom zdravlja u Leposaviću

Misija Euleks na Kosovu donirala je danas Domu zdravlja u Leposaviću medicinski materijal, opremu i jedno kombi vozilo vrednosti 67 hiljada evra, a svečanosti je prisustvovao i šef ove misije Lars-Gunar Vigemark. 

Pomoć, koja je prikupljena nakon poziva koji su uputili čelnici ove zdravstvene ustanove, stigla je u vrlo kratkom roku, a po rečima Vigemarka, to je simboličan gest podrške za sve stanovnike u Leposaviću.

„Radili smo i ranijih godina, a ova akcija ima za cilj da pružimo podršku lokalnom stanovništvu i da izgradimo partnerski odnos, jer jedino kada građani mogu da vide promene u njihovom svakodnevnom životu, onda mogu da cene i naš svakodnevni rad. Svesni smo svakodnevnih problema sa kojima se ljudi suočavaju u oblasti obrazovanja i zdravstva i drago mi je da vidim ovu novu zgradu, a da mi kao Evropska Unija možemo da vam pomognemo i na ovaj način. Možda ona nije velika, ali jeste vrsta podrške“, rekao je Vigemark.

Upravnik Doma zdravlja Ljiljana Vukadinović, koja je u ime ove zdravstvene ustanove potpisala ugovor o preuzimanju donacije, zahvalila se čelnicima misije Euleks i izrazila nadu da će se ova saradnja nastaviti i u budućnosti.

„Ova donacija će značiti puno za poboljšanje uslova rada radnika Doma zdravlja, a to će svakako uticati na pružanje usluga našim korisnicima. Svojim prisustvom ovde predstavnici Euleksa su pokazali da su spremni za saradnju i pružanje pomoći validnim institucijama na Kosovu i Metohiji“, rekla je Vukadinović.

U ime opštine Leposavić svečanosti je prisustvovao predsednik Skupštine Nikola Lazović koji je zahvalio misiji Euleksa na donaciji koja je obezbeđena.

„Ovo nije prvi put da Euleks pomaže našoj opštini i nadam se da će se ova uspešna saradnja nastaviti i u budućnosti. Mi iz lokalne samouprave smo uvek spona između naroda i svih akcija i ideja koje donose dobrobit našoj zajednici“, rekao je Lazović.

Izvor: Kosovo online

KiMLeposavićDom zdravljadonacijaEULEX
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva