:

:

TV Most

clock

Maj 31, 2023   11:11

0

97

Euleks o uhapšenom Obrenoviću: Pratimo slučaj, raspitaćemo se kod advokata o postupanju sa pritvorenikom

Euleks pažljivo prati slučaj i prisustvovaće saslušanju o pritvoru. Tokom saslušanja o pritvoru, Euleksovi posmatrači će moći da se raspitaju kod advokata o postupanju sa pritvorenikom, naveli iz ove Misije za Kosovo onlajn na pitanje da prokomentarišu izjavu advokata Miljkovića da je njegov klijent Dušan Obrenović brutalno pretučen od strane kosovske policije i da li će neko iz evropske misije ispitati ove navode.

Kako su naveli iz Euleksa, pored ovog slučaja, prate još preko 60 slučajeva koji se odnose na kosovske Srbe.

"Možemo potvrditi da Euleks pažljivo prati slučaj i da će prisustvovati saslušanju o pritvoru. Tokom saslušanja o pritvoru, Euleksovi posmatrači će moći da se raspitaju kod advokata o postupanju sa pritvorenikom. Euleks nastavlja da pažljivo prati preko 60 slučajeva koji se odnose na kosovske Srbe, ili eventualno utiču na odnose među zajednicama preko svoje Jedinice za praćenje slučajeva", naveli su iz Euleksa.

Advokat Predrag Miljković koji zastupa u Zvečanu uhapšenog Dušana Obrenovića izjavio je da je njegov klijent brutalno pretučen od strane pripadnika Kosovske policije.

"Angažovan sam od strane porodice, i posetio ga u policijskoj stanici u južnom delu Mitrovice. Dušan Obrenović je strašno pretučen od strane Kosovske policije prilikom hapštenja, a kako on kaže i prilikom uvođenja u policijsku stanicu. On je zadobio razne povrede glave, posekotine, poderotine, hematome po glavi. Strašno i brutalno je pretučen. On je tolko pretučen da se skoro da izvinete gotovo uneredio. On mi je rekao da su ga tukli i ovde u opštinskog zgradi kada su ga uhapsili", rekao je Miljković.

Izvor: Kosovo Onlajn

EULEKS
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva