:

:

TV Most

clock

Novembar 01, 2022   15:37

0

227

Euleks: Pojačali smo patrole na severu, angažovaćemo se na izričit zahtev Kosovske policije

Policijska jedinica Euleksa (FPU) sastoji se od 105 policajaca i ovaj broj se u poslednje vreme nije menjao. Međutim, Misija je nedavno povećala mobilne izviđačke patrole na severu Kosova kako bi poboljšala svoju upućenost u stanje, naveli su iz Euleksa za Kosovo onlajn.

Povodom novonastale situacije u vezi preregistracije vozila i na pitanje da li će "policajci Euleksa u periodu od 1. novembra pomagati Kosovskoj policiji kako bi se izbegli mogući incidenti" rekli su nam da je "Euleksova FPU jedinica drugi bezbednosni odgovor na Kosovu, koja čini deo troslojnog mehanizma gde je Kosovska policija prvi deo, Euleks drugi, a Kfor treći".

U svojoj ulozi drugog bezbednosnog odgovora, FPU Euleksa će se angažovati samo na izričit zahtev Kosovske policije. Bezbednost žena, muškaraca, devojčica i dečaka iz svih zajednica na Kosovu je naš glavni prioritet i mi ćemo učiniti ono što je potrebno da podržimo stabilnost Kosova, u granicama našeg mandata, i doprinećemo bezbednost svog stanovništva, naveli su iz Euleksa.

Prvog dana nakon isteka roka na prelazu Jarinje izrečeno je više od 40 opomena za "KM" tablice. Na Brnjaku su, takođe, pripadnici specijalnih jedinica Kosovske policije izdavali opomene.

Pripadnici Kosovske policije Region sever nisu tokom današnjeg dana izdavali opomene za "KM" tablice.

Izvor: Kosovo online; Foto; Bostok

KiMEulekskosovska policijapreregistracija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva