:

:

TV Most

clock

Mart 19, 2021   9:05

0

190

Evropa: U Parizu od danas novo zaključavanje

Nekoliko francuskih pokrajina teško pogođenih epidemijom kovida 19, uključujući region Il de Frans u kojem se nalazi prestonica Pariz, od danas započinje novo četvoronedeljno zaključavanje, najavio je francuski premijer Žan Kasteks.

Ipak, škole će ostati otvorene i zatvaranje će biti manje strogo nego što je to bio slučaj sa prethodnim nacionalnim zaključavanjem, rekao je Kasteks, prenosi Rojters.

Premijer je takođe najavio da će policijski čas za celu državu biti pomeren za sat vremena unazad i počinjaće u 19 časova.

Prodavnice osnovne robe, uključujući knjižare, ostaće otvorene i aktivnosti na otvorenom će biti dopuštene u radijusu od 10 km, ali međuregionalna putovanja neće biti dozvoljena, rekao je Kasteks.

Dauden:Proba Kovid sertifikata na stadionima u Britaniji

 Ministar kulture Oliver Dauden najavio je da bi Britanija mogla kao pilot projekat da uvede sertifikate KOVID-19 u povratku publike na sportske događaje, prenosi Rojters.

"Još jedna stvar koju trenutno razmatramo je KOVID sertifikat i testiraćemo da li možemo da ga koristimo da bismo olakšali povratak publike na sportske manifestacije", rekao je Dauden, čije je ministarstvo nadležno i za sport, navodi agencija.

Rojters prenosi da je britanski ministar potvrdio da se intenzivno radi na omogućavanju povratka publike u većem broju na kulturne i sportske manifestacije i da je cilj da se to obezbedi do leta, jer postoji velika zabrinutost za dalji opstanak nekih institucija poput pozorišta , koje su posebno ugrožene tokom pandemije.

Izvor: Танјуг

EvropakoronavirusParizzaključavanje
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva