:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Septembar 09, 2019   21:58

0

322

Evropske šampionke dočekane uz ovacije!

Odbojkašice Srbije, evropske šampionke, doputovale su večeras u Beograd iz Ankare. Nakon dočeka na aerodromu "Nikola Tesla" zlatne devojke uputile su se ka Skupštini Srbije gde je organizovan doček.

Aktuelne svetske i evropske šampionke dočekali su mnogobrojni navijači i rodbina, koji su ih pozdravili aplauzom i ovacijama uz povike "Srbija, Srbija".

Predstavnici Odbojkaškog saveza Srbije i Poštanske štedionice zlatnim devojkama uručili su cveće, dok su mnogobrojni obožavaoci nestrpljivo čekali da uzmu autograme i da se fotografišu.

Nakon dočeka na aerodromu "Nikola Tesla", odbojkašicama će biti priređen i doček ispred Skupštine grada.

Kapitenka odbojkaške reprezentacija Maja Ognjenović rekla je da ekipa da još uvek nije svesna uspeha koji je ostvarila.

"Celo leto smo se spremale za ovo i kada vidim kako su nas dočekali najbliži... Ovo je ono za šta živimo i radimo. Preplavljene smo emocijama, ali nadam se da će u narednim danima emocije da se slegnu i da ćemo postati svesne našeg uspeha", rekla je Ognjenović po dolasku na aerodrom "Nikola Tesla".

Tehničar srpske selekcije istakla je i da su njene saigračice i ona navikle na doček ispred Skupštine grada.

"Balkon je uvek posebna emocija, ali moram da priznam da smo nekako navikle na taj balkon. S nestrpljenjem očekujemo da se popnemo i da pozdravimo sve naše navijače, koji su nas gledali i bodrili", zaključila je Ognjenović.

Odbojkašice Srbije su šampionat završila bez ijednog poraza, a ova generacija igrala je finala na poslednja tri velika takmičenja - na Olimpijskim igrama (2016), Evropskom prvenstvu (2017) i Svetskom šampionatu (2018).

Zlatne devojke su stigle u gradsku Skupštinu

U holu zgrade srpske odbojkašice su dočekali gradski čelnici Zoran Radojičić i Nikola Nikodijević, kao i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

Foto: Večernje novosti

Devojke su posle pozdrava s domaćinima krenule ka balkonu Skupštine, odakle će pozdraviti nekoliko hiljada navijača, koji su došli proslave odbranu evropskog zlata.

Izvor: Танјуг, RTV

odbojkazlatna medaljaprvakinje Evropeženska reprezentacijadoček
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva