:

:

TV Most

clock

Decembar 13, 2019   18:02

0

63

Evropski parlamentarci: Bojkot nije dobar put

Bojkot izbora nije dobar put, nadam se da će se predomisliti oni koji to zagovaraju, poručio je Knut Flekenštajn, jedan od posrednika Evropskog parlamenta u dijalogu vlasti i opozicije.

Flekenštajn je to izjavio posle završne runde dijaloga u Narodnoj skupštini o izbornim uslovima.

"Smatramo da bojkot nije dobar put. Nadam se da će oni koji su se odlučili za bojkot ili razmišljaju o tome - odlučiti drugačije", rekao je Flekenštajn.

Izvestilac EP za Srbiju Vladimir Bilčik rekao je na istoj pres konferenciji da će Evropski parlament formirati "kratkoročnu posmatračku misiju", koja će pratiti izbore u Srbiji.

Evroparlamentarka Tanja Fajon rekla je da su se svi učesnici dijaloga složili da je napredak postignut u pogledu obezbeđivanja izbornih uslova.

"Postigli smo dogovor za imenovanje pet novih članova REM-a", rekla je Fajonova i dodala da je to značajno za pitanje slobode medija i da otvara prostor da se nešto menja.

Komentarišući odluku Saveza za Srbiju da blokira RTS, Tanja Fajon je rekla da građani imaju pravo na mirne demonstracije, jer je to temelj demokratije. Istakla je i da novinari imaju pravo da rade slobodno i profesionalno, bez pritisaka, uz obavezu da ne šire lažne vesti, ali i da je obaveza političara da ne šire mržnju i podele.

Flekeštajn kaže da razume razloge opozicionih stranaka da organizuju takve proteste, ali je naglasio da ne sme biti nasilja.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva