:

:

TV Most

clock

Februar 23, 2021   16:14

0

15

Fabrici: Digitalizacija - karika koja povezuje reforme

Digitalizacija je kao karika koja povezuje reforme, a Srbija treba digitalnu reformu prihvati i usmeri je u pravom pravcu, kaže šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici i navodi da Srbija ima jak IT sektor.

Na panelu posvećenom digitalizaciji “Zajedno za digitalnu ekonomiju”, u okviru predstavljanja 13. Sive knjige NALED-a, Fabrici je naglasio da su digitalizacija i zelena agenda prioriteti u EU, zajedno sa finansijskim planom za narednih sedam godina.

“Oko 60 do 70 odsto trgovine i investicija u Srbiji dolaze iz EU. Što više Srbija ulaže u svoju zelenu politiku i politiku digitalizacije, više se uklapa u plan ekonomskih reformi”, poručio je Fabrici.

Naveo je da digitalizacija pomaže pristupanju u EU i unapređenju poslovnog okruženja u Srbiji i istakao velike ušstede koje donosi i digitalizacija i zelena reforma.

Fabrici je rekao da EU nastavlja da pruža podršku Srbiji na njenom putu ka Uniji, i naveo da se očekuje da Ekonomski investicioni pan za Zapadni Balkan mobiliše od 25 do 28 milijardi u ovom region za narednih sedam godina.

“Pošto Evropa raste, Srbija treba da nastavi da raste sa EU”, poručio je Fabrici.

Naveo je da su digitalizacija i zelena agenda glavni pokretači ekonomskog razvoja, a da Srbija dosta radi i na regionalnom tržištu i na tome da se region Zapadnog Balkana učini privlačnijim za investicije.

“Mnoge od preporuka NALED-a su i naše preporuke, i one su veoma korisne”, rekao je Fabrici.

Naveo je i da reforma javne uprave otvara put Srbiji ka pristupanju EU i ocenio da je potrebno redizajniranje odnosa između institucija i poslovnog okruženja i građana.

Naglasio je da je važno ponuditi građanima usluge, koje su i pitanje efikasnosti i smanjenja nepotrebnih administrativnih procedura.

Fabrici je govorio o važnosti digitalizacije u mnogim drugim oblastima.

Izvor: Танјуг

FabriciNALEDdigitalizacija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?