:

:

TV Most

clock

Novembar 30, 2020   15:07

0

113

Fabrici pozdravio odluku Vlade Srbije o ambasadoru Crne Gore

Šef Delegacije Evropske unije (EU) u Srbiji Sem Fabrici danas je, u razgovoru sa ministrom spoljnih poslova Nikolom Selakovićem, pozdravio odluku Vlade Srbije o povlačenju odluke o proterivanju ambasadora Crne Gore.

Fabrici je ocenio da se ovom odlukom smiruju tenzije i čuva dijalog u odnosima sa Crnom Gorom, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova.

Selaković je u razgovoru istakao da je punopravno članstvo u Evropskoj uniji jedan od ključnih spoljnopolitičkih prioriteta Vlade Srbije.

Kao spoljnopolitički prioritet naveo je i regionalnu saradnju i istakao da inicijative poput „mini šengena“ mogu, kroz ekonomsku saradnju, da relaksiraju političke odnose u regionu.

Kada je reč o normalizaciji odnosa sa Prištinom, Selaković je istakao da se Srbija zalaže za dijalog i kompromis, uz primenu dogovora postignutih pre sedam i po godina, poput onih o Zajednici srpskih opština.

Sem Fabrici je podsetio da je Srbija već važan partner u zajedničkoj bezbednosnoj i odbrambenoj politici i da pruža dragocen doprinos misijama i operacijama EU.

Ohrabrio je Srbiju da nastavi da aktivno radi na regionalnoj saradnji i dobrosusedskim odnosima.

„Poštovanje dobrosusedskih odnosa i regionalna saradnja su kamen temeljac procesa proširenja EU“, istakao je Fabrici.

Izvor: Танјуг

FabriciSrbijaCrna Gora
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva