:

:

TV Most

clock

Januar 22, 2021   20:46

0

154

Fajon: Što pre početi međustranački dijalog

Evropski parlament posvećen je nastavku međustranačkog dijaloga, kaže predsednica Odbora Evropskog parlamenta za stabilizaciju i pridruživanje Srbije Evropskoj uniji Tanja Fajon.

Ona je naglasila da bi nastavak međustranačkog dijaloga trebalo da počne što pre, posebno imajući u vidu da su parlamentarni izbori najavljeni za april 2022. godine.

Fajon za portal Nova.rs navodi da je dobro što je predsednik Skuštine Srbije Ivica Dačić kontaktirao sa predsednikom Spoljnopolitčkog odbora Evropskog parlamenta Dejvidom Mekalisterom.

„To je znak dobre volje srpske strane da se nastavi dijalog“, navodi ona.

Fajon navodi i da je Evropski parlament spreman za razgovor o mogućnostima i kompromisu kao glavnim temama međustranačkog dijaloga.

„Aktuelna pandemija i ograničeno kretanje koje je povezano sa tim, doveli su nas u nesrećnu situaciju, u kojoj je nastavak dijaloga u ovom momentu veoma težak i izazovan. Svi moramo da se prilagodimo i da nađemo rešenje za nastavak razgovora. Može biti onlajn, kako smo i preporučili u pismu predsedniku Skupštine Srbije“, navodi Fajon za portal Nova.rs.

Fajon je zajedno sa izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimirom Bilčikom poslala pismo predsedniku Skupštine Srbije Ivici Dačiću u kojem je to predloženo.

Ona je nedavno izjavila za N1 da je interes da dijalog počne što pre i da treba da se radi na reformama. Upozorila je da Srbija nije otvorila nijedno poglavlje i da taj proces mora da se pospeši.

Ona je tada rekla i da Evropski parlament i dalje čeka i da su zabrinuti u vezi sa dijalogom, pošto još nije poznato ko će učestvovati.

Iako se za ovu nedelju najavljivao nastavak dijaloga to se nije dogodilo.

Fajon je rekla da se čeka još jedan razgovor Ivice Dačića sa Mekalisterom. Taj poziv Dačić još čeka.

Izvor: T a n j u g

Tanja FajonEUEvropski parlamentdijalog
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva