:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Februar 26, 2020   15:58

0

160

Falkoni: Ideja reforme EU da bi bila efikasnija

Ambasador Francuske u Srbiji Žan-Luj Falkoni rekao je da ideja reforme Evropske unije ima za cilj da politika zajednice bude efikasnija u narednim godinama kako više ne bi bilo problema sa državama koje žele da unutar zajednice uzimaju beneficije, a da ništa ne daju zauzvrat.

"EU nije samo stanje, ona predstavlja pomirenje i udruživanje više strana", naveo je Falkoni na predavanju na temu "Francuski pogled na proširenje Evropske unije", koje je održano na beogradskom Fakultetu političkih nauka.

On je kazao kako Francuska brani svoje interese, ali i da će, dokle god EU napreduje, Francuska zajedno sa Nemačkom biti najveća podrška EU.

Falkoni je naglasio da odlaganje odluke o pridruživanju novih članica u EU nije do EU, već je to "nacionalna odluka".

"Oduvek je glavno pitanje da li se treba potruditi i očekivati beneficije ili je neophodno da nam se prvo garantuju beneficije da bismo se potrudili. Realnost je da, ako želite da uđete u EU, na vama je da uradite sve što je u vašoj moći da pristupite u EU", podvukao je francuski ambasador.

Nakon predavanja, u dekanatu FPN organizovan je prijem za ambasadora Francuske, gde ga je ugostio dekan tog fakulteta Dragan Simić, saopštio je FPN.

Izvor: Танјуг

FalkoniEU
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva