:

:

TV Most

clock

Januar 23, 2020   12:07

0

166

Falkoni u Parizu predstavlja privredne potencijale Srbije

Francuski ambasador u Beogradu Žan Luj Falkoni predstaviće sutra u Parizu, na skupu francuske poslovne zajednice MEDEF, privredne i ekonomske potencijale Srbije, najavila je ta najreprezentativnija unija francuskog privatnog sektora na međunarodnom nivou.

Pored ambasadora, o potencijalima Srbije govoriće i šef ekonomskog odeljenja ambasade Francuske u Beogradu Fabris Blaskez a na raspolaganju će, kako je navedeno na satju te organizacije, imati dva sata,

Kako MEDEF najavljuje, privrednici će tokom izlaganja ambasadora Falkonija i Blaskeza imati posebnu priliku za predstavljanje sadašnjih i budućih projekata, kao i za slanje direktnih poruka.

"Skup će biti prilika i da se procene potencijali i ekonomske prilike u Srbiji, napredak reformi i stanje bilateralnih odnosa šest meseci nakon posete premijerke Ane Brnabić Parizu i francuskog predsednika Emanuela Makrona Beogradu", navodi MEDEF koji svake godine okupi više od 7.000 francuskih kompanija koje posluju širom sveta.

Skupovi te vrste prilika su da se razmene strateške informacije neophodne za razvoj i ulaganja, kao i da se olakša pristup međunarodnim tržištima.

Ambasador Falkoni je ranije za Tanjug rekao da je skup u Parizu prilika da predstavi Srbiju i prenese poruku da je ona zemlja budućnosti.

"Posvećen sam tome da francuskim privednicima i kompanijama objasnim situaciju u Srbiji, da je rast pozitivan, da postoje projekti, da ste zemlja koja će se u jednom trentuku pridužiti EU, da je uvek dobro da se investira i pre toga", rekao je Falkoni ranije Tanjugu.

Amabsador je podsetio da u Srbiji rade brojne francuske kompanije, a najpoznatije su Mišlan, Šnajder elektrik, Vansi i Dekatlon.

MEDEF podržava trgovinu, tehnološku saradnju i investicije, dugoročno partnerstvo, posebno na tržištima u razvoju kao i onim u kojima počinje obnova.

Izvor: Танјуг

SrbijaFalkoniprivredni potencijali
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva