:

:

TV Most

Foto: RTV Puls

clock

Oktobar 30, 2020   18:44

0

294

"Fenički biseri" poklonili instrumente učenicima muzičke škole u Stanišoru

Muzički ansambl „Fenički biseri“ u Beogradu donirala je danas Muzičkoj školi „Stevan Hristić“ Gnjilane-Stanišor više novih muzičkih instrumenata namenjenih za obrazovanje učenika u odeljenju koje se nalazi u Korminjanu.

Đacima su uručena dva električna klavira, dve akustične gitare, dve harmonike i tri violine, čija je ukupna vrednost tri hiljade evra.

„Ovo je konkretan odgovor za potrebe naših učenika, kako bi se obrazovali na što efikasniji i kvalitetniji način, jer koliko god da imamo instrumenata za učenje i usavršavanje, uvek će nam nedostajati. Samo u ovom isturenom odeljenju Muzičke škole „Stevan Hristić“ u selu Korminjane imamo više od 150 osnovaca koji uče osnove muzičke umetnosti po našem programu“, kaže za Puls direktor škole Ivan Jovanović.

Inače „Fenički biseri“ i jedina muzička škola u Kosovskom Pomoravlju sarađuju već tri godine, a konkretni rezultati saradnje vide se u uspesima učenika na muzičkim smotrama i takmičenjima.

Članovi ovog beogradskog ansambla boraviće narednih dana na Kosovu, gde će, uz blagoslov vladike Teodosija, posetiti carski grad Prizren i neke od najvećih spomenika kulture srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

Muzička škola „Stevan Hristić“, u osnovnom i srednjoškolskom uzrastu, edukuje više od 500 đaka, a nastava se odvija u više isturenih odeljenja u Stanišoru, Korminjanu, Partešu, Berivojcu i Vrbovcu. 

Izvor: RTV Puls

KiMStanišor"Fenički biseri"Muzička škola "Stevan Hristić"
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva