:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Februar 02, 2015   12:05

0

218

Fest postaje takmičarski festival

"Mnogo toga je novog. Fest je krenuo u svoju nadogradnju, koja je očekivana i 2015. postajemo takmičarski festival. Imamo tri takmičarska programa. Dva oficijelna su - glavni takmičarski, međunarodni program, kao i srpski film, koji će objediniti, po izboru selekcione komisije sve ono vredno što je snimljeno u protekloj sezoni u našoj zemlji", najavio je on.

Nagrade će se dodeljivati u više kategorija.

"Glavna nagrada je naslovljena Beogradski pobednik ili u internacionalnoj verziji Viktor, što je bila želja Ivana Meštrovića čija statueta čini nagradu. Slede priznanja žirija, nagrada za najbolju režiju, scenario, glavnu žensku i mušku ulogu i za najbolji debi", precizirao je Pantelić.

Treći takmičarski program, dodao je on, jeste "Film granice", a ukupno će biti devet programa.

Tu su "Horizonti", "Forum", "Trils end kils", specijalne projekcije, kao i omaži ruskom reditelju Aleksandru Sokurovu i srpskoj glumici Mileni Dravić, koji su ove godine laureati Beogradskog pobednika za izuzetan doprinos sedmoj umetnosti, kroz prikazivanje preseka njihovih filmova u Kinoteci, najavio je Pantelić.

"Volim da napomenem da će srpska publika prvi put moći da se susretne sa nekim filmovima omiljenog Sokurova, što će biti pravi praznik", istakao je on.

Od 27. februara do 8. marta "prikazujemo preko 90 filmova, imamo gotovo 250 projekcija na kojima će posetioci Festa uživati".

"Ovo je pre svega iskorak zato što Fest postaje takmičarski. Na to se dugo čekalo, ali mislim da nismo zakasnili", zaključio je umetnički direktor.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva