:

:

TV Most

Foto: Iz filma Petlja

clock

Mart 02, 2015   08:35

0

135

FEST: Premijera filma Petlja Milutina Petrovića


"Petlja" je svrstana i u Festov ciklus "Microwave" kao ostvarenje snimljeno sa minimalnim budžetom, ali velikom autorskom slobodom.

Poznati reditelj Petrović je i koscenarista, a potpisuje i fotografiju, montažu i muziku, dok je koscenarista i glavni glumac Saša Radojević.

U glumačkom ansamblu su Marina Marković, Ljuma Penov, Ivan Zarić, kao i Ljubomir Šimunić, autor avangardnih filmova i fotografija čijem opusu je posvećena "Petlja".

U katalogu Festa ovaj film je opisan kao "susret Holivuda i evropskog andergraunda" i vizuelno istraživanje o fenomenima erotike na filmu.

U Sava centru biće prikazana drama "I dalje Alis" u režiji Ričarda Glacera i Vaša Vestmorelanda. Slavna glumica Džulijen Mur dobila je Oskara za naslovnu ulogu žene obolele od Alćajmerove bolesti.

Na repertoaru je i drama nominovana za Oskara "Rvanje sa ludilom" Beneta Milera, dobitnika nagrade za režiju na festivalu u Kanu.

U programu "Horizonti" biće prikazan ruski film "Bele noći poštara Alekseja Trjapicina" u režiji Andreja Končalovskog.

Uz Sava centar i Dom sindikata, raznovrsni programi Festa u toku su u Kulturnom centru Beograda, Domu omladine, Kinoteci i bioskopu Fontana.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva