:

:

TV Most

Foto: RTS

clock

Avgust 22, 2019   11:19

0

141

Festival „Medimus“ u Prizrenu

Društvo prijatelja Manastira Svetih Arhangela, Fondacija Sveti Arhangeli i Dom kulture „Gračanica“ organizuju četvrti međunarodni festival srednjovekovne muzike „Medimus“, koji će biti održan u Atrijumu crkve Svetog Spasa u Prizrenu od 23-25. avgusta.

Festival je izazvao veliku pažnju šire i stručne javnosti i dobitnik je nagrade „Muzika klasika“ za 2018. godinu, po mišljenju žirija kao najbolji festival od regionalnog značaja.

Festival će biti održan u Atrijumu crkve Svetog Spasa u Prizrenu od 23-25. avgusta.

Učesnici ovogodišnjeg  festivala su ansambli „Medimus“, „Muzika Profana“ iz Mađarske i „Renesans“, grčki vizantijski hor i  Simonida Stanković – Hiperborea projekat.

Za prvu noć i otvaranje Festivala organizovan je prevoz. Polazak je iz Gračanice je u 18 časova ispred Doma kulture „Gračanica“, a povratak iz Prizrena je nakon završetka programa. Svi zainteresovani se mogu prijaviti na brojeve telefona 038/65-488 i 044/391-9608. Broj mesta je ograničen.

Pokrovitelji Festivala su Kancelarija za Kosovo i Metohiju i Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije. Sponzori Festivala su Telekom Srbija i Kolašin prevoz. Zemlja-partner Festivala je i ove godine Republika Mađarska.

Izvor: TV Most, saopštenje

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva