:

:

TV Most

clock

Jun 17, 2015   12:05

0

154

Festival evropske književnosti počinje u utorak

U ciklusu Književnost na filmu na programu su četiri ekranizacije inspirisana životom ili po delima Fridriha Šilera, Danila Kiša, Vitolda Gombroviča i Miroslava Mike Antića, najavili su organizatori.

Festival će biti otvoren u utorak 23. juna u 19.00 sati izložbom grafika Branka Đukića, a gosti manifestacije biće pisci Florans Noavil, Drago Jančar, Jozef Haslinger, Gi Helminger, Ana Ristović i Nemanja Rotar, brojni književni kritičari, esejisti i prevodioci.

Na festivalu će biti prikazani filmovi "Voljene sestre" u režiji Dominika Grafa, TV drama Branka Ivande "Drveni sanduk Tomasa Vulfa", "Pornografija" u ređžiji Jana Jakuba Kolskog i film Miroslava Mike Antića "Doručak sa đavolom", a na programu je i sedam javnih čitanja, četiri filmske projekcije, panel o izazovima kuluture i izložba grafika.

Beogradski festival evropske književnosti organizuju Izdavačka kuća Arhipelag i Dom omladine Beograda uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Srbije, Sekretarijata za kulturu grada Beograda, mreže Traduki, Gete Instituta iz Beograda, Ambasade Poljske, Srpskog Pen centra i drugih.

Izvor: Beta

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva