:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Jul 14, 2020   14:03

0

151

Fila: Sve ide ka tome da se ne potvrdi optužnica protiv Tačija

Beogradski advokat Toma Fila kaže da nije jasno u kom statusu kosovski predsednik Hašim Tači razgovara u Hagu sa predstavnicima Specijalizovanog tužilaštva i suda, jer je optužnica veh podignuta, a nije potvrđena, te sve ide u pravcu da sudija optužnicu ne potvrdi.

"Za saslušanje kod tužioca je kasno, jer je optužnica podignuta, a za saslušanje u sudu je rano. Dok optužnica ne stane na pravnu snagu, faktički nije potvrđen njegov status optuženog, već je on građanin koji čeka na odluku o statusu", rekao je Fila Tanjugu.

Ako se, kako je Tači juče posle saslusanja rekao novinarima, razgovara o tehničkim pitanjima, to je, prema mišljenju File, potez u pravcu da sudija ne potvrdi optužnicu.

"To je jedini cilj koji bi Tači mogao da ima", rekao je Fila, ocenjujući da je sve to "farsično".

Podsećajući da su Specijalizovana veća i tužilaštvo Kosova sa sedištem u Hagu osnovana kosovskim zakonima koje je doneo tamošnji parlament, advokat ne isključuje da taj zakon bude i ukinut do oktobra.

Inače, 24. oktobra ističe rok za potvrđivanje optužnice protiv Tačijai drugih.

"Do oktobra su moguće sve političke kombinacije, a ako mu se dozvoli da nešto sada kaže, možda ne potvrde optužnicu", naveo je Fila.

Taj sud će prema njegovom mišljenju izgubiti svaki smisao ukoliko bude sudio samo "obicnim koljačima", a ne i Tačiju, Kadriju Veseljiju, Ramušu Haradinaju...

Izvor: Танјуг

Toma FilaTačiSpecijalni sud za OVK
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva