:

:

TV Most

clock

April 01, 2019   16:47

0

229

Film "Šavovi" osvojio 4 nagrade u Španiji

Na 19. Međunarodnom filmskom festivalu Las Palmas de Gran Canaria održanom na Kanarskim ostrvima u periodu od 22. do 31. marta srpski film "Šavovi" reditelja Miroslava Terzića, u produkciji Uliksa Fehmiu i Milene Trobozić Garfild nagrađen je sa četiri značajna priznanja, saopštili su danas iz Filmskog centra Srbije.

Šavovi su osvojili nagradu publike kao najbolji film festivala po njenom izboru. Nagrada za najbolju žensku ulogu dodeljena je glumici Snežani Bogdanović za, kako se navodi u obrazloženju žirija: "izuzetnu, emotivnu, svedenu i snažnu interpretaciju lika krojačice Ane."

Elmi Tataragić pripala je nagrada za najbolji scenario, a Specijalna diploma udruženja CIMA ( Žene na filmu i audiovizuelnim medijima) pripala je takođe Snežani Bogdanović.

Da podsetimo, film "Šavovi" je premijerno prikazan u programu Panorama, na ovogodišnjem Međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu, gde je osvojio nagradu za najbolji evropski film u ovoj selekciji i drugu nagradu publike.

Takođe, na 47. FEST-u film je dobio nagradu FIPRESCI "Nebojša Đukelić" za najbolji regionalni film, dok je glavna glumica Snežana Bogdanović osvojila nagradu za najbolju žensku ulogu.

Film Šavovi se trenutno prikazuje u bioskopima u Srbiji.

Izvor: Танјуг

film "Šavovi"nagradeŠpanija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva