:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Mart 13, 2023   9:17

0

86

Film „Sve u isto vreme“ apsolutni pobednik 95. dodele Oskara

Naučnofantastična akcija "Sve u isto vreme" apsolutni je pobednik 95. dodele Oskara sa sedam zlatnih statueta, uključujući i onu za najbolji film.

Ceremoniju je obeležio i veliki povratak Brendana Frejzera koji je proglašen najboljim glumcem. Nekada je bio na vrhu Holivuda, onda nestao u vrtlogu loših životnih odluka i sada se vratio u velikom stilu. Brendan Frejzer je najbolji glumac za ulogu u filmu “Kit”. Ovo je njegova prva nominacija, prvi Oskar i veliki preokret u njegovoj karijeri i životu.

U trci za nagradom za najboljeg glumca nominovani su bili i Ostin Batler – „Elvis“, Kolin Farel – „Duhovi ostrva“, Pol Meskal – „Posle sunca“i Bil Naj – „Živeti“.

U kategoriji za najbolju glumicu nominovane su bile Kejt Blančet – „Tar“, Ana de Armas – „Plavuša“, Mišel Jou – „Sve u isto vreme“, Mišel Vilijams – „Fabelmanovi“ i Andrea Rajzboro – „Za Lesli“. Oskar je otišao u ruke Mišel Jou.

Oskari za najbolju sporednu mušku i najbolju sporednu žensku ulogu pripali su Ki Hju Kvanu i Džejmi Li Kertis za uloge u filmu "Sve u isto vreme".

Oskara za najbolju režiju i najbolji originalni scenario su dobili Danijel Kvon i Danijel Šajnert za „Sve u isto vreme“.

Za najbolji adaptirani scenario nagrađena je Sara Poli za dramu “Žene govore”.

Drugi Oskar u karijeri za najbolju montažu dobio je Pol Rodžers za ostvarenje "Sve u isto vreme".

Oskar za najbolju scenografiju prema očekivanjima pripao je Kristijanu Goldbeku i Ernestinu Hiperu za njihov rad u produkciji ratnog spektakla "Na zapadu ništa novo". Isti film dobio je zlatnu statuetu u kategoriji najbolja muzika. Folker Bertelman napisao je muziku za ostvarenje "Na zapadu, ništa novo".

Niko nije imao sumnju da će Oskar za najbolje vizuelne efekte otići ostvarenju "Avatar: Put vode".

Film "Top Gan: Maverik" osvojio je statuetu za najbolji zvuk.

Oskar za najbolji kratki dokumentarni film otišao je u ruke Kartiki Gonsalves i Gunet Mongi za ostvarenje "Šaptači slonovima", Britanci Čarli Makesi i Metju Frojd nagrađeni su za najbolje kratko animirano ostvarenje "Dečak, krtica, lisac i konj".

Posle Zlatnog globusa i Bafte simpatični Indijci M. M. Keravani i Čandrabose dobili su i Oskara za najbolju pesmu "Naatu Naatu" iz filma "RRR".

Izvor: T a n j u g, RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva