:

:

TV Most

clock

Septembar 24, 2021   10:58

0

32

Film "Toma" za nedelju dana videlo 100.000 gledalaca

Film "Toma", o muzičkoj legendi Tomi Zdravkoviću, za nedelju dana bioskopskog prikazivanja pogledalo je više od 100.000 gledalaca, saopštili su danas distributeri.

Biografsko ostvarenje reditelja Dragana Bjelogrlića, koji kao koproducenti zajednički potpisuju Željko Joksimović i Dragan Bjelogrlić, prati lične uspone i padove jednog od najvećih pevača, boema i umetnika u nekadašnjoj Jugoslaviji, koga je u naslovnoj ulozi maestralno dočarao glumac Milan Marić.

U ulogama onih koji su ispunili Tomin život, u filmu gledamo Tamaru Dragičević kao Silvanu Armenulić, Petra Benčinu kao Tominog doktora i prijatelja, Milana Kolaka kao Novicu Zdravkovića, Sanju Marković u ulozi Goce Zdravković, dok Tomine roditelje igraju Mirjana Karanović i Slobodan Boda Ninković.

Nakon prošlonedeljne premijere u beogradskom Sava centru, film "Toma" pobrao je samo pozitivne kritike stručne javnosti, ali na prvom mestu izazvao je duboke emocije i oduševljenje gledalaca širom zemlje.

Ovo ostvarenje doživelo je i burne ovacije tokom svetske premijere na Filmskom festivalu u u Sarajevu, dok su Milanu Mariću i Tamari Dragičević na Filmskim susretima u Nišu pripale glavne glumačke nagrade.

Projekat "Toma" realizovan je u saradnji sa Telekomom Srbija i Filmskim centrom Srbije.

"Tamara Dragičević je maestralna u Tomi"

Gošća nove epizode video serijala "Tanjug Reflektor" bila je pevačica Suzana Branković koja je govorila o tome kako je dala glas pesmama Silvane Armenulić, koji su bili najveći izazovi, šta misli o ulozi Tamare Dragičević u filmu "Toma", i šta misli o pevaču i kompozitoru Tomi Zdravkoviću.

Branković je rekla da je za nju Zdravković "pevačka legenda", čije je pesme često izvodila uživo na nastupima, ali da je vrlo malo znala o njegovom životu, pa joj "Toma" reditelja Dragana Bjelogrlića predstavlja otkrovenje, koje je ostavilo "prelep utisak, i srećan i tužan".

Pevačica je rekla da ju je iznenadio poziv kompozitora filma Željka Joksimovića, sa kojim je već sarađivala, da u "Tomi" otpeva pesme Armenulić (1939-1976), koju igra Dragičević.

"Kada su on i Bjelogrlić čuli moju interpretaciju 'Noćas mi srce pati' oni su se oduševili. Nisu mogli da veruju da sam to tako izvela pošto sam pre svega pop pevač. Negde sam i ja bila iznenađena svojim pevačkim mogućnostima", istakla je Branković.

Prema njenim rečima, prilikom snimanja muzike za film svaka pesma je bila izazov, pogotovo "Ah što ćemo ljubav kriti" i duet sa Acom Pejovićem "Ponoć", jer poslednja ne postoji u interpretaciji Armenulić i pisana je tek nedavno za "Tomu".

Upitana da li joj je neobično kad na platnu vidi Dragičević, a čuje svoj glas, Branković je rekla da nije, naglasivši da je "Tamara zaista maestralna", i da je oduševljena kako je glumom dočarala sofisticiranost Armenulić.

Branković priznaje da u filmu ima trenutaka koji su je rasplakali, kao što je momenat sa Ljiljanom ili kad se pojavljuje Rama, a Toma shvata da je zaboravio odakle je potekao i nije se setio prijatelja koji mu je možda najviše pomogao.

"Teško je da se odabere jedna od Tominih velikih pesama, ali moram da izdvojim 'Za Ljiljanu', pošto se tako zvala moja nana i mnogo je volela tu pesmu. Kad je čujem baš me dira u srce", rekla je pevačica.

Izvor: Танјуг

film "Toma"
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?