:

:

TV Most

clock

Maj 17, 2019   17:42

0

205

Finale Kupa ipak u Beogradu; Radnički: Naneta nam velika šteta

Finale Kupa Srbije između fudbalera Crvene zvezde i Partizana odigraće se 23. maja na stadionu Rajko Mitić, odlučeno je danas žrebom na sednici Takmičarske komisije Fudbalskog saveza Srbije.

Prvobitno je finalni duel zakazan za Niš, ali je nakon eliminacija Radničkog, iz bezbednosnih razloga, doneta odluka da se finale igra u glavnom gradu, a žreb je odlučio da Zvezda bude domaćin.

Biće to treći duel večitih rivala ovog proleća na Zvezdinom terenu, a drugo finale Kupa u poslednje tri godine, nakon finala od pre dve godine kada je Partizan slavio u Humskoj 1:0.

Crno-beli će pokušati da osvoje četvrti trofej u nizu, a Zvezda prvi posle 2012, odnosno prvu duplu krunu posle 2007. godine.

FK Radnički: Velika šteta naneta klubu i celom gradu

Fudbalski klub Radnički iz Niša saopštio je da je drastično oštećen odlukom FSS.

"Veliku štetu trpeće i sportska javnost Niša, kao i ljubitelji fudbala iz ovog grada i okoline, koji bi sigurno ispunili stadion do poslednjeg mesta. Grad Niš godinama unazad veoma uspešno organizuje finalni turnir Kupa Radivoja Koraća u košarci, u kojem se najčešće za titulu bore upravo Partizan i Crvena Zvezda, tako da priča o bezbednosnom riziku jednostavno nema utemeljenje", navodi se u saopštenju Nišlija.

Kako se navodi, Radnički je prethodnih meseci uložio dosta sredstava u pripremu stadiona "Čair" za finale Kupa Srbije, pa će zbog ovog poteza biti prinuđen da traži novčanu naknadu od Fudbalskog saveza Srbije.

"Takođe, Radnički će biti uskraćen i za 10 procenata zarade od prodatih ulaznica za finalni meč, što je ozbiljan udarac za klupsku kasu ekipe kojoj je svaki dinar i više nego potreban u pripremama za novi nastup u kvalifikacijama za Ligu Evrope", dodaje se u saopštenju.

"Niš je decenijama unazad omiljena baza za mnoge reprezentativne selekcije naše zemlje, svaka utakmica visokog rizika u ovom gradu je besprekorno organizovana, a ovim potezom je po ko zna koji put omalovažen od onih koji misle da je Beograd centar sveta i da niko van njega u ovoj državi ne zaslužuje ništa", poručuju iz Niša.

Partizan o "premeštanju": Zabrinuti, ali ne i iznenađeni

Fudbalski klub Partizan oglasio se saopštenjem povodom odluke Takmičarske komisije Fudbalskog saveza Srbije da "premesti" finale Kupa Srbije iz Niša u Beogradu.

"FK Partizan izražava istinsku zabrinutost, ali ne i veliko iznenađenje usled odluke koju je danas donela Takmičarska komisija FSS u vezi sa određivanjem domaćina finalne utakmice Kupa Srbije. Već u sredu uveče, dobri poznavaoci ovdašnjih fudbalskih prilika saopštili su da će finale Kupa biti održano u Beogradu i to na stadionu Rajko Mitić. Trebalo nam je 36 časova da se u ovu proročku vest uverimo razvojem današnjih događaja", stoji u saopštenju Partizana.

Dodaje se da se tako "prisustvovalo sudbonosnom sledu događaja".

"Izvršni odbor FSS, koji je odredio Niš za domaćina finala Kupa  u prvom delu takmičarske sezone u našem najmasovnijem takmičenju, preneo je danas nadležnost Takmičarskoj komisiji FSS u odluci za promenom domaćinstva. Ukoliko se tome združi da je Takmičarska komisija bez bilo kakvog obrazloženja donela odluku da se domaćinstvo finala Kupa izmesti iz Niša i poveri Beogradu, a potom održala žreb u kojem nije aktivno učestvovao predstavnik FK Partizan, dobijeni rezultat odgovara u potpunosti najavi kojoj smo svedočili u sredu uveče, odmah nakon završetka polufinalne revanš utakmice".

Kako se navodi, FK Partizan "upućuje pitanje koje su to okolnosti sada uzrokovale promenu domaćinstva i izmeštanje finalne utakmice Kupa iz Niša u Beograd kada su svi uslovi, onakvi kakvi su bili u vreme kada je Niš određen odlukom IO FSS, i sada identični kada je Takmičarska komisija FSS donela odluku o izmeštanju".

"Deluje da je jedina nova i nerado primljena okolnost baš ta da se branilac trofeja našao u finalu i da je u prilici da četvrti put uzastopno osvoji Kup Srbije. Ova okolnost je nepobitna i verujemo takva da će FK Partizan kao i više puta u ovoj sezoni pokazati da je snažniji od svi žrebova, naglih prenosa nadležnosti, odluka bez obrazloženja i časno zaokružiti svoj trnovit put do uspeha", stoji u saopštenju kluba iz Humske.

Izvor: Танјуг

sportfudbslfinale kupaBeograd
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva