:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Februar 25, 2019   13:19

0

112

Fišer Kam: Jaka saradnja Srbije i Izraela na svim poljima

Srbija i Izrael imaju jaku saradnju na svim poljima, ocenila je ambasadorka Izraela u Srbiji Alona Fišer Kam.

Alona Fišer Kam je, na okruglom stolu o odnosima dve zemlje u Skupštini Srbije, podsetila da je 2017. godine obeležen jubilej – 25 godine uspešne saradnje i prijateljstva Srbije i Izraela.

"Istorijski gledano, 25 godina predstavalja kratak period, ali za nas to predstavlja mnogo u građenju dobrih odnosa između naših zemalja", rekla je Fišer Kamova.

Potpredsednik parlamenta i predsednik Poslaničke grupe prijateljstva sa Izraelom Vladimir Marinković ističe da je potrebno da se ojača saradnja dve zemlje, ekonomski, kulturno i na svim drugim poljima.

"Koliko budu jake naše države, tako nikada nikome neće pasti na pamet da Srbima, Jevrejima i Romima uradi ono što im je urađeno u prošlosti", rekao je Marinković.

Dodaje da u savremenom svetu, opasnosti koje on nosi umnogome liče na zlo četrdesetih godina prošlog veka, koje je zadesilo naš narod.

"Danas mi imamo prikriveni fašizam, razne oblike populizma koje relativizuju genocid koji se desio nad srpskim, jevrejskim i romskim narodom. Danas neke ljude koji su direktno bili odgovorni, pokušavaju da rehabilituju i na taj način zločin iz prošlosti prekrije zaborav. Naš posao je da to ne dozvolimo", ocenio je Marinković.

"Unapređenje bilateralnih odnosa Srbije i Izraela" 

Poslanik Zoran Dragišić navodi da je cilj održavanja okruglog stola unapređenje bilateralnih odnosa između Srbije i Izraela.

"Naše zemlje vezuje zajednička prošlost kao i protivljenje akrtuelnim trendovima revizionizma, posebno imajući u vidu žrtve koje su tokom istorije pretrpeli srpski i iraelski narod", rekao je Dragišić.

Direktor Instituta za nacionalnu i međunarodnu bezbednost Darko Triunović izrazio je zodovljstvo što učestvuje na skupu.

"Mi želimo da se saradnja ne odnosi samo na Srbiju i Izrael, već da se proširi i na srpsko-jevrejski narod, na naše ljude koji žive u okruženju, dijaspori", rekao je Trifunović.

Izvor: Танјуг

Fišer KamIzraelSrbijasaradnja
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva