:

:

TV Most

clock

Januar 31, 2019   18:01

0

239

Fogo: KBS da se pridržava ograničenja

Komandant združenih snaga NATO-a admiral Džejms Fogo je pozvao Kosovske bezbednosne snage da se pridržavaju ograničenja kada je u pitanju delovanje na severu Kosova.

Admiral Džejms Fogo sastao se u Prištini sa Ramušom Hradinajem, Hašimom Tačijem i Daliborom Jevtićem.

"On je naglasio potrebu da se aktivnosti KBS-a ograniče u skladu sa pismom Tačija iz 2013. godine gde se navodi da KBS neće delovati na severu Kosova bez prethodnog odobrenja NATO-a", stoji u saopštenju Kfora.

Admiral Fogo je tom prilikom naglasio da Specijalne policijske snage Kosova nisu deo KBS-a i da se tu mora napraviti razlika.

Podsetio je kosovske zvaničnike i na stav NATO-a da će svaka promena mandata KBS-a značiti i preispitivanje nivoa angažmana Alijanse sa Kosovskim bezbednosnim snagama i naglasio da se na tom pitanju trenutno radi u sedištu NATO-a u Briselu.

"Admiral Fogo je naglasio da očekuje da tranzicija KBS-a bude postepena, transparentna i inkluzivna i da bude u koordinaciji sa NATO-om i međunarodnom zajednicom", saopštava Kfor.

Komandant NATO združenih snaga u Napulju podsetio je da Alijansa kroz Kfor ostaje posvećena obezbeđivanju sigurnosti na Kosovu i stabilnosti na celom Zapadnom Balkanu.

Fogo je najavio da će povodom obeležavanja 20 godina postojanja misija Kfor odati počast svim svojim pripadnicima koji su dali živote za bezbedno i sigurno okruženje.

Izvor: Танјуг

FogoKforKBS
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva