:

:

TV Most

Foto: Vikimedija

clock

Januar 05, 2021   21:53

0

163

Fon Kramon: EU ponovo dobija partnere u SAD za dijalog Beograda i Prištine

Izvestilac za Kosovo u Evropskom parlamentu Viola fon Kramon izrazila je danas nadu da će sa izabranim predsednikom Džozefom Bajdenom i dolaskom demokrata na vlast u SAD, Evropa ponovo dobiti partnera u dijalogu Beograda i Prištine, što, kako tvrdi, nije bio slučaj skoro četiri godine dok je Donald Tramp bio na vlasti.

“Nadam se da ćemo biti jednoglasni, da ćemo iz Vašingtona dobiti veću podršku nego u prethodne tri i po godine. Verujem da će u Stejt departmentu i Beloj kući biti ljudi koji razumeju dijalog i region bolje od odlazeće administracije“, rekla je Fon Kramon u intervjuu za TV Kljan Kosova.

Navela je da se u dijalogu se traži kompromisno rešenje, a da ona predsednika Srbije Aleksandra Vučića vidi kao osobu koja radi u tom pravcu, prenelo je Kosovo onlajn.

“Predsednik Vučić ima jaku većinu u parlamentu. Smatra se snažnim predsednikom i ne razumem zašto ne bi mogao da nađe priliku za sporazum sa Kosovom. Ne vidim nijednu drugu opciju i stvari ne mogu stajati bolje nego sada. Moramo da radimo sa onima koji su na vlasti i prilično sam optimistična da ćemo naći rešenje“, zaključila je Viola fon Kramon.

Izvor: T a n j u g

Viola fon Kramondijalog BG-PRSADEUKosovo
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva