:

:

TV Most

Foto: Gazeta Ekspres

clock

Novembar 19, 2020   20:21

0

153

Fon Kramon: Kosovo da primeni reforme, važan i dijalog

Izvestilac Evropskog parlamenta za Kosovo Viola fon Kramon Taubadel u svom nacrtu izveštaja izrazila je žaljenje zbog “ograničenog napretka Kosova u primeni Evropske reformske agende" i pozvala vlasti u Prištini da ubrzaju reforme nephodne na putu evrointegracija.

Ona je dodala da je dijalog i normalizacija odnosa Beograda i Prištine preduslov za napredak na putu evrointegracija obe strane, ali i pozvala pet zemalja članica EU koje ne priznaju nezavisnot Kosova da to urade.

“Priznanje bi bilo korisno za normalizaciju odnosa između Kosova i Srbije”, kaže fon Kramon.

U svom prvom izveštaju o situaciji na Kosovu u godini za nama, Viola fon Kramon naglasila je potrebu za primenom zakonodavstva u oblasti vladavine prava posebno u okviru pravosuđa, borbom protiv visoke korupcije, organizovanog i finansijskog kriminala, pranja novca i terorizma.

Ona je pozdravila rad Specijalnog suda za Kosovo i naglasila potrebu da se Sudu omogući nezavisan rad bez ikakvog spoljnog uticaja.

Izvestilac Evropskog parlamenta za Kosovo u nacrtu svog izvešataja naglašava važnost “transatlantske saradnje” za regionalnu stabilnost, ali i poziva zemlje članice EU da podrže inicijativu Evropskog parlamenta za ukidanje viza građanima Kosova.

Izvor: T a n j u g

Viola fon Kramon TaubadelKiMvizna liberalizacija

Kosovo i Metohija

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva