:

:

TV Most

clock

Jun 01, 2022   10:15

0

113

Fon Kramon: U Prištini imaju predlog za ZSO

Izvestilac Evropskog parlamenta za Kosovo Viola fon Kramon izjavila je da Vlada u Prištini ima predlog za primenu sporazuma o Zajednici srpskih opština, ocenivši da se radi o dobrom potezu, ne iznoseći detalje predloga.

"Mislim da je ono što sam čula, da se to menja u poslednje vreme. I ovo je dobra vest jer tako treba da bude. Potreban nam je uobličen koncept kosovske strane o Asocijaciji", rekla je ona gostujući sinoć na KTV-u u Prištini.

Upitana da li je reč o promeni odnosa Prištine prema ovom pitanju, odgovorila je odrično.

"Neće promeniti svoju poziciju o Zajednici, ali može da iznese predlog za Zajednicu što bi bilo dobro", objasnila je Fon Kramon.

Izrazila je veliko razočaranje zbog prijave Prištine za Savet Evrope, objasnivši da je to pitanje trebalo razmotriti ranije i uraditi više da bi se postiglo prihvatanje.

Tvrdi da će prihvatanje biti uslovljeno poštovanjem odluka Ustavnog suda o raznim pitanjima, uključujući i zemljište oko manastira Visoki Dečani.

"Ako se hvalite vladavinom prava i kažete ‘ovo mi je prioritet' a ne poštujete jednu od najvažnijih odluka Ustavnog suda, šta mislite, kako će to oceniti države članice Saveta Evrope?", rekla je Fon Kramon.

Izvor: RTS; Foto: AP

KiMZSOViola fon Kramon
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva