:

:

TV Most

clock

Avgust 03, 2020   22:09

0

187

Fondacija Delije u julu imala 307 donacija

Fondacija Delije je u julu mesecu imala 307 rekordnih donacija i tom prilikom je ukupno prikupljeno 108.940 dinara, 3.916 evra i 179 dolara, saopšteno je iz te Fondacije.

"Goraždevčanima Radovnu Krstoviću i Miliću Petroviću pomogli smo sa 400 evra da iskopaju bunar da bi mogli da zalivaju svoj zasad jagoda. Ostatak do 2.000 evra dale su druge humanitarne organizacije koje se trude oko Kosova i Metohije", navodi se na Fejsbuk stranici Fondacija Delije.

Sa 2.000 evra, dodaju, pomogli su obnovu hrama Svetog Pantelejmona u Prizrenu. Drevna svetinja iz 14. veka devastirana je u pogromu 2004. godine, ali ističu da se nadaju da će se tamo uskoro ponovo služiti sveta liturgija i da je ovo tek početak obnove prizrenskih svetinja.

"Ogroman namenski prilog Nenada Damjanovića iz Beograda od čak milion dinara prebacili smo manastiru Svete Petke u Ceranjskoj Reci, na severu Kosova i Metohije. U toku je izgradnja kapije i ograde oko manastirske porte, nadamo se da će ovaj prilog pomoći da se ovaj projekat privede kraju", navodi se u objavi.

Proteklog meseca je stigao i respirator u Kosovsku Mitrovicu, podsećaju iz Fondacije.

"Podsećamo da smo krajem aprila prikupili sredstva u iznosu od 18.000 evra za ovu namenu, što je uz prilog organizacije Svi za Kosmet od 3.000 evra bilo dovoljno za jedan respirator. Akciju smo realizovali u saradnji sa fondacijom Novaka Đokovića, bez koje bi realizacija ovog projekta bila nezamisliva. Respirator (uz druge respiratore i opremu koje je donirao Nole) stigli su u jeku novog talasa pandemije na severu Kosmeta", navodi se u objavi.

Ističu da su započeli jednu veoma važnu i veliku akciju u saradnji sa organizacijom "Svi za Kosmet" - skupljanje sredstava za izgradnju konaka manastira Brnjak.

"Drevna svetinja iz 13. veka je čak 6 vekova bila pusta. Potrebno je ukupno 36.500 evra za izgradnju novog konaka", ukazuju iz Fondacije.

Takođe, dodaju da su se prihvatili i pomoći vrednom domaćinu Ljubiši Đošiću iz sela Tučep u Metohiji, kome su vukovi zaklali 23 ovce. Njemu će kupiti 10 ovaca za šta je potrebno 1.500 evra.

"Za potrebe narodnih kuhinja na Kosmetu, skupljamo i 2.000 evra prilog za kupovinu kamiona koji im je neophodan. Ukupan iznos od 17.000 evra obezbediće prilozi više organizacija", navodi se u objavi.

Naglašavaju da porodica Spasić treba da se zajedničkim snagama skući u selu Berevce na Šar planini, te da treba da se priloži 2.000 evra od ukupno 9.500 evra koliko je potrebno za kupovinu kuće.

"Da bismo realizovali ove akcije potrebno je da se svako od nas uključi. Tokom ove godine dobili smo nekoliko ogromnih pojedinačnih priloga, izveštavali smo o tome. Ali podjednako je važan svaki prilog, i onaj od 200 dinara i onaj od milion dinara. Ajde da svako ko pročita ovu poruku pošalje SMS na 1817 ako je u mogućnosti, i uplati na račun fondacije neki iznos koji mu situacija dozvoljava... Da pomerimo granice u avgustu. Nema predaje", poručuju iz Fondacije Delije.

Izvor: Kosovo Online

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva