:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Mart 06, 2019   12:47

0

228

Formalizovana saradnja Srbije i Bugarske u oblasti rada

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević danas je u razgovoru sa ambasadorom Bugarske Radkom Vlajkovim rekao da je formalizovana saradnja sa resornim ministarstvom Bugarske potpisivanjem Memoranduma o razumevanju u oblasti rada i socijalne politike.

Đorđević se osvrnuo na dobre bilateralne odnose Srbije i Bugarske konstatujući da se bliskost dva naroda ne zasniva samo na geografskom susedstvu i viševekovnoj povezanoj istoriji, već i na sličnosti jezika, kulture i tradicije, saopštilo je resorno ministarstvo.

Kada je u pitanju očuvanje ratnih memorijala, ministar je podvukao da će Srbija uvek nastojati da spomen obeležja održava onako kako to heroji zaslužuju jer, kako je naveo, Srbija ne zaboravlja one koji su za slobodu i za svoju otadžbinu dali svoje živote.

Vlajkov je pohvalio saradnju sa resornim ministarstvom u oblasti socijalne politike i migracija i rekao da očekuje da sa Srbijom bude potpisan i Sporazum o očuvanju ratnih memorijala, imajući u vidu kulturni i istorijski značaj tih memorijala za oba naroda.

Izvor: Танјуг

Zoran ĐorđevićSrbijaBugarskaVlajkov
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva