:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Maj 19, 2015   12:05

0

120

Formirana radna grupa za usklađivanje zakona

"To je nešto što se traži godinama, a što nije urađeno", rekla je Mihajlović, dodajući da zakoni moraju da se poštuju i sprovode, ali da ponekad moraju da se usklade kako bi bili delotvorni.

Ona je najavila da će za nekoliko dana biti održan sastanak Koordinacionog tela sa ministrima pravde, policije, za socijalni rad kako bi se ubrzalo usklađivanje zakona.

Mihajlović je novinarima u Železnicama Srbije rekla da Koordinaciono telo insistira na boljoj koordinaciji na terenu socijalnih službi, Tužilaštva i lokalnih samouprava.

Ona je dodala da postoje gradovi gde to funkcioniše, dok u drugima nije takva situacija.

Potpredsednica Vlade Srbije je zatražila pomoć svih, pa i medija kako ne bi imali tragična dešavanja poput onih u proteklih par dana.

"Nije dovoljno samo da na naslovne strane stavite da li je neko nekoga ubio ili napastvovao nego šta radimo iza toga, odnosno šta činimo da do toga ne dođe i ohrabrimo žene da prijave nasilje", istakla je Mihajlović.

Ona je podsetila da je većina od 20 ubijenih žena u porodičnom nasilju za nekoliko meseci pre tragičnog događa prijavilo nasilje i nadležnim službama je bilo poznato da u tim porodicama postoje problemi.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva