:

:

TV Most

Foto: AP

clock

Decembar 14, 2022   22:32

0

168

Francuska drugi finalista Mundijala

Fudbaleri Francuske pobedili su reprezentaciju Maroka 2:0 u polufinalu Svetskog prvenstva u Kataru, pa će branioci titule u finalu igrati protiv Argentine. Francuska je do pobede stigla pogocima Tea Ernandesa u petom i Randala Kolo Muanija u 79. minutu. 

 

Ofanzivno su krenuli Francuzi u startu i za to nagrađeni najbržim golom u polufinalima još od 1958. kada je Brazilac Vava zatresao mrežu upravo Francuske.

Maroko je do ovog meča primio samo jedan gol i to kada je Agerd smestio loptu u svoju mrežu. Međutim, sada je došao red na meč sa aktuelnim svetskim prvakom koji je od starta želeo da pokaže ko je ko.

Probio je Grizman po desnoj strani, proigrao Mbapea koji je nekoliko puta izblokiran, a lopta se odbila do Tea Ernandesa na levu stranu koji aktobatskim potezom smešta loptu iza leđa Bunua.

Tako je postao tek treći defanzivac "trikolora" koji je postigao gol i asistirao na istom Mundijalu. Pre njega su to uradili Marius Tresor 1982. odnosno Biksent Lizarazu 1998. godine.

Igrao se 79. minut kada je rezervista Randal Kolo Muani postigao gol tek što je ušao u igru i tako postavio konačan rezultat.

Sastavi:

Francuska: Loris - Kunde, Varan, Konate, Ernandez - Čuameni, Fofana - Grizman, Dembele - Embape, Žiru

Maroko: Bunu - Hakimi, El Jamik, Sais, Agerd, Mazraui - Amrabat, Ounahi - Ziješ, En Nesiri, Bufal

Benzema stiže u Katar za finale SP

Fudbaler Reala Karim Benzema dobio je dozvolu madridskog kluba da prisustvuje finalu Svetskog prvenstva u Kataru, prenosi "Mundo deportivo".

Benzema se povredio na treningu nacionalnog tima 19. novembra i to dan uoči početka Mundijala, a prva dijagnoza je pokazala da mu predstoji pauza od tri nedelje.

On je ostao na spisku francuske reprezentacije, pošto je selektor "trikolora" Didije Dešan odlučio da ne pozove zamenu za napadača Reala, koji je nedavno dobio "Zlatnu loptu".

Francuski fudbaler se prošle subote priključio treninzima Reala.

Španski mediji navode da će Benzema da dobije zlatnu medalju, ako se Francuska osvoji titulu svetskog šampiona, jer je zvanično na spisku "trikolora" za Mundijal u Kataru.

Izvor: RTV

Svetsko prvenstvo u fudbaluFrancuskaMarokopolufinale
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva