:

:

TV Most

clock

Jun 02, 2015   12:05

0

162

Francuska podržava povratak raseljenih na Kosovo

Davijet i Jevtić su razgovarali o trenutnim aktivnostima ministarstva za zajednice i povratak kao i problemima sa kojima se povratnici suočavaju "u okviru čega posebna tema je bila situacija u Klini".

Teme sastanka bile su i povratak raseljenih u selo Mušutište u opštini Suva Reka, pitanja povratka u naselje Brđani u severnom delu Kosovske Mitrovice, kao i planovi vezani za rad međuministarske Komisije za povratak, saopštilo je kosovsko Ministarstvo za zajednice i povratak.

Jevtić je istakao da je "podrška međunarodne zajednice svim pitanjima koje se odnose na proces povratka raseljenih na Kosovo, kao i puno poštovanje prava nevećinskih zajednica od suštinske važnosti".

"Vaša pomoć i podrška značajna je kako bi kosovskom društvu generalno pomogli u približavanju vrednostima velike evropske porodice kakva jeste Evropska Unija", rekao je Jevtić.

On je ukazao i da su "poslednji napadi (na povratnike) u Klini zabrinjavajući" i da oni pored toga što šalju lošu poruku "takođe ne doprinose generalnoj pozitivnoj atmosferi i izgradnji međusobnog poverenja između srpskog i albanskog naroda".

"Stvari treba nazvati pravim imenom i u Klini nemamo problem koji se može nazvati samo kriminalnim aktom, ovde se radi o očiglednoj nameri da se povratnici zaplaše kako bi oni ponovo bili proterani", rekao je Jevtić.

Jevtić je pozdravio rad kosovske policije "kao i posvećenost lokalne samouprave u Klini koja se protivi ovakvom delovanju određenih grupa... ali potrebna nam je i jasna podrška svih predstavnika međunarodnih institucija na Kosovu po ovom pitanju".

On je sagovornicu upoznao i sa planovima i aktivnostima ministarstva i istakao da će se prvi redovni sastanak međuministarske Komisije za povratak održati u sredu, 3. juna.

Ambasadorka Francuske je istakla kao veoma pozitivan rad ministra Jevtića posebno naglasivši pristup rešavanju problema u Brđanima i Suvoj Reci.

Ona je ocenila sastanak Jevtića sa gradonačelnicom Đakovice kao jako pozitivan i da su sa njega izašle jasne i dobre poruke kada je o saradnji u rešavanju problema oko Đakovice i povratka Srba u taj grad.

Davijet je izrazila punu podršku Ambasade Francuske radu ministarstva za zajednice i povratak i ocenila kao veoma pozitivne sve korake koji su preduzeti od strane tog ministarstva od imenovanja ministra Jevtića, navodi se u saopštenju

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?