:

:

TV Most

Foto: Kosovo Online

clock

Decembar 29, 2019   14:58

0

418

Francuski humanitarci dele poklone deci u srpskim enklavama na Kosovu

Tradicionalni božićni konvoj humanitarne organizacije „Solidarnost za Kosovo” iz Francuske stigao je juče u srpske enklave, uprkos zabrani ulaska za Arnoa Gujona, osnivača te organizacije, još od 10. septembra prošle godine.

Francuski volonteri, njih osmoro, su  ušli na Kosovo bez problema i zadržavanja od strane kosovskih službi bezbednosti a distribucija paketića za decu, školskog pribora i nove garderobe je počela danas u selima Banje, Crkolez i Suvo Grlo a nastaviće se do 2. januara. Ukupna vrednost humanitarne pomoći prelazi 62 000, saopšteno je iz ove organizacije.

"Pored materijalne pomoći, naši  volonteri će u svakom domu pružiti ljubav i solidarnost koje osećaju prema žiteljima enklava. Ta moralna podrška je izuzetno značajna, pogotovu u ovim prazničnim danima, kad se usamljeni ljudi osećaju još usamljenijim i zaboravljeni još zaboravljenijim”, navodi humanitarac Anro Gujon.

 Dodaje da iako nije fizički prisutan zbog zabrane, njegovo srce i misli su sa njima.

“Sa volonterima koji su napustili svoj komfor i uzeli odmor u svojim firmama da bi došli na Kosovo. Sa prijateljima iz Gračanice koji ih vode po enklavama kao pravi domaćini i pokazuju im srpsko gostoprimstvo. Sa decom i njihovim roditeljima koji žive u zabačenim selima u koja sam ranije uvek rado navraćao. Sa svim Srbima sa Kosmeta, koji ne odustaju uprkos svemu. Naša akcija se nastavlja i naša odlučnost ne jenjava!" - izjavio je Gujon.

Ovo je 48. konvoj koji je stigao na Kosovo od 2004. godine kada je u rancuskoj osnovana humanitarna organizacija „Solidarnost za Kosovo“.

Izvor: Kosovo online

KiMSolidarnost za Kosovo
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva