:

:

TV Most

clock

Novembar 22, 2019   11:53

0

67

Francusko-srpski filmski susreti u Beogradu

Francusko-srpski filmski susreti, u organizaciji Francuskog instituta, Filmskog centra Srbije i Festivala autorskog filma (FAF), biće održani od 27. do 30. novembra u Beogradu, najavili su iz Filmskog centra Srbije.

 

Tokom tih dana, delegacija desetak francuskih filmskih delatnika sastajaće se sa srpskim scenaristima, rediteljima, producentima i studentima filma, sa kojima će razgovarati o međunarodnim koprodukcijama i razmeniti iskustva.
Gordan Matić, direktor Filmskog centra Srbije, zadovoljan je što će Beograd biti domaćin francuskim stručnjacima, koji će se sastati sa srpskim filmskim radnicima.
"Ovakvi događaji su veoma važni, posebno imajući u vidu da doprinose jačanju profesionalnih veza dve zemlje, koje su prilikom posete predsednika Francuske, Emanuela Makrona, Srbiji u julu potpisale novi sporazum o koprodukcijama", kazao je Matić.
U okviru programa Francusko-srpskih filmskih susreta biće predstavljen novi sporazum o koprodukcijama sa posebnim akcentom na prednosti koje će on imati za srpsko i francusko tržište; biće održan okrugli sto "Razmena dobrih praksi u međunarodnom kontekstu između srpskih i francuskih scenarista i reditelja", a biće reči i o resursima za saradnju sa Francuskom, načinu na koji je moguće prijaviti filmove za Kanski festival i drugo.
Pored toga, u okviru festivala biće prikazano 20 francuskih filmova, među kojima i izbor Udruženja za promociju mladog nezavisnog filma ACID.

Izvor: Танјуг

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva