:

:

TV Most

clock

April 04, 2020   11:34

0

32

Francuzi, Britanci i Nemci se zahvalili Srbiji na pomoći

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, dobio je pisma zahvalnosti Nemačke, Francuske i Ujedinjenog Kraljevstva zbog odlične koordinacije, efikasnosti, raspoloživosti i dobronamernosti, kao i uspešne realizacije kada je reč o povratku građana ove tri države u njihove zemlje.

U pismima koja su Dačiću dostavili ambasadori Tomas Šib, Žan Luj Falkoni i Šan Meklaud, navodi se da se Nemačka, Francuska i Velika Britanija zahvaljuju na podršci i saradnji tokom ovog teškog perioda koji je zadesio čitav svet od izbijanja epidemije koronavirusa, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Kako je iskazano, zahvalnost dolazi prevashodno zbog odlične koordinacije, efikasnosti, raspoloživosti i dobronamernosti, kao i zbog uspešne realizacije kada je reč o povratku građana ove tri države u njihove zemlje.

Istaknuto je da solidarnost koju su članovi diplomatskog kora ove tri države dobili od srpskog naroda, potvrđuje još jednom čvrstinu prijateljstva naših naroda.

Navedeno je, da tokom dosadašnjeg životnog veka, nismo iskusili krizu tako velikih razmera koja je, u tako kratkom vremenskom razdoblju delovala, i još deluje na ceo svet i da je stalni kontakt u cilju rešavanja pitanja vezanih za krizu izazvanu koronavirusom doprinelo na izvanrednoj saradnji naših diplomatskih mreža.

Posebno je naglašeno da je zdravlje i sigurnost građana i zajednica od najvećeg prioriteta za naše države, nabvedeno je u saopštenju MSP.

Izvor: TV Most, Saopštenje

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva