:

:

TV Most

clock

Decembar 04, 2022   18:59

0

38

FS tzv. Kosova traži od FIFA kaznu za FS Srbije u vezi sa mečom sa Švajcarskom

Fudbalski savez takozvanog Kosova (FFK) saopštio je danas da je podneo žalbu Međunarodnoj fudbalskoj federaciji (FIFA) zbog navodnih "teških uvreda od strane selektora reprezentacije Srbije'' Dragana Stojkovića i "rasističkih postupaka srpskih navijača" na utakmici trećeg kola grupe G na Svetskom prvenstvu u Kataru između Srbije i Švajcarske.

U saopštenju FFK se navodi da je isticanje slogana sa političkim porukama protiv Albanaca moglo da se vidi i čuje tokom utakmice, a da su o tome navodno pisali svetski mediji.

"FFK je podneo žalbu FIFA sa neophodnim dokazima. FFK zahteva od FIFA istragu povodom ovog slučaja i traži da FS Srbije bude sankcionisan kako bi se jednom zauvek ovakva skandiranja sklonila sa fudbalskih stadiona i događaja kao što je SP", navodi se, između ostalog, u saopštenju FFK.

FFK podseća da je nedavno podneo žalbu FIFA i zbog isticanja zastave u svlačionici reprezentativaca Srbije, na kojoj je bila karta Kosova i Metohije u bojama srpske zastave sa natpisom "Nema predaje".

Švajcarska je pobedila 3:2 i izborila plasman u osminu finala SP. 

Fudbalski reprezentativci Švajcarske Đerdan Šaćiri i Granit Džaka su nekoliko puta tokom meča provocirali srpske igrače.

Izvor: T a n j u g

KiMfudbalFIFA
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva