:

:

TV Most

clock

Maj 21, 2019   11:37

0

69

FSB: Kod granice Avganistana 5.000 terorista

Direktor ruske Federalne službe bezbednosti, Aleksandar Bortnikov, upozorava da je u severnom Avganistanu, na granicama članica Zajednice nezavisnh država koncentrisano oko 5.000 pripadnika terorističkih grupa.

Aleksandar Bortnikov je ovu informaciju izneo na sednici šefova bezbednosti u Dušanbeu.

"Razmeštanje terorističkih grupa u severne provincije Avganistana na granici sa zemljama Zajednice nezavisnh država (ZND) je naročito zabrinjavajuće", rekao je Bortnikov, prenosi Tas.

Ogranak tzv. Islamske države Vilaja Korasan već je poslao oko 5.000 ekstremista u te oblasti, uglavnom je reč o državljanima ZND koji su se borili u Siriji.

Bortnikov je upozorio da postoje pouzdane informacije da ekstremisti razvijaju nova sredstva i metode subverzivnih aktivnosti.

"Kriminalci imaju materijale, tehnologije i infrastrukturu neophodnu za proizvodnju hemijskog oružja. Takođe koriste bespilotne letelice za isporuku oružja", rekao je šef Federalne službe bezbednosti.

On je naveo da obaveštajne službe imaju i informaciju da teroristi planiraju da upotrebe i žene i decu koje se vraćaju iz ratnih zona.

Izvor: RTS

Avganistanterorističke grupe
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva