:

:

TV Most

clock

Novembar 28, 2022   13:12

0

111

Fudbaleri Srbije odigrali 3:3 sa Kamerunom na SP u Kataru

Fudbalske reprezentacije Srbije i Kameruna odigrale su danas bez pobednika 3:3 (2:1) u meču drugog kola grupe G na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Golove za Srbiju postigli su Strahinja Pavlović u prvom i Sergej Milinković Savić u trećem minutu sudijske nadoknade prvog poluvremena, kao i Aleksandar Mitrović u 53. minutu.

Strelci za Kamerun bili su Žan-Šarl Kasteljeto u 29, Vinsent Abubakar u 64. i Erik Šupo-Moting u 66. minutu. Utakmica se igra na stadionu "El Džanub" u Al Vakri.

Foto: EPA-EFE

Brazil i Švajcarska imaju po tri boda, a Kamerun i Srbija po jedan. Naša selekcija će u poslednjem kolu u petak igrati sa Švajcarskom.

Srbija je bolje ušla u meč, a Mitrović je u 11. minutu pogodio stativu. Naša selekcija je nastavila sa dobrom igrom, a Mitrović je šest minuta kasnije imao novu šansu. On se našao u izglednoj situaciji posle greške odbrane Kameruna, ali je njegov udarac sa oko pet metara završio pored gola protivničkog tima.

Kamerun je prvu šansu imao u 19. minutu. Pjer Kunde je dobro šutirao, ali je Vanja Milinković-Savić bio dobro postavljen na golu. Afrička selekcija je povela u 29. minutu. Fudbaleri Kameruna izveli su korner na prvu stativu, lopta je prebačena na drugu stativu gde je Kasteljeto ubacio u mrežu. Kamerun je posle vodećeg gola imao više od igre, ali je Srbija u finišu prvog poluvremena stigla do preokreta golovima Pavlovića i Sergej Milinković-Savića.

Foto: EPA-EFE

Srbija je povela 3:1 u 53. minutu. Andrija Živković je proigrao Mitrovića, koji je zatresao protivničku mrežu. Kamerun je potom zaigrao angažovanije, a afrička selekcija je za dva minuta stigla do izjednačenja. Abubakar je u 64. minutu postigao gol, koje su sudije prvo poništile, ali je posle reakcije iz VAR sobe pogodak priznat. Samo dva minuta kasnije Šupo-Moting je izjednačio na 3:3.

Kamerun je u nastavku meča imao više od igre, a selektor Srbije Dragan Stojković je u 78. u igru uveo Nemanju Radonjića, Marka Grujića i Srđana Babića, koji su zamenili Miloša Veljkovića, Andriju Živkovića i Sergeja Milinković-Savića.

Međutim, do kraja utakmice nije bilo promene rezultata, iako su reprezentativci Srbije pokušali da dođu do pobede.

U drugom meču drugog kola grupe G večeras od 17 sati će igrati Švajcarska i Brazil.

Utakmice trećeg kola u grupi G biće odigrane drugog decembra, a sastaće se Srbija - Švajcarska i Kamerun - Brazil.

Izvor: T a n j u g; Foto: T a n j u g/AP

fudbalSvetsko prvenstvo
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva