:

:

TV Most

clock

Novembar 26, 2020   12:52

0

75

Funkcionerke SNS osudile pretnje Srđana Noga

Funkcionerke Srpske napredne stranke Jadranka Joksimović, Sandra Božić i Biljana Popović Ivković osudile su njnovije pretnje nekadašnjeg poslanika Dveri Srđana Noga predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i njegovoj porodici i pozvale nadležne institucije da hitno reaguju.

Internacionalni sekretar SNS i ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović smatra da ovakva izjava nekoga ko sebe smatra predstavnikom nekakve političke ideje, izraz ne samo političke nemoći već "opasnog, nedemokratskog i etički duboko devijantnog političkog obrasca" koji, kaže, ne može i ne sme u pravnoj državi da prođe bez reakcije i osude nadležnih organa.

Članica Predsedništva SNS Biljana Popović Ivković smatra da su brutalne pretnje predsedniku Vučiću i njegovoj porodici nedopustive u demokratskom društvu i pristojnoj Srbiji, istakavši da institucije moraju da reaguju bez odlaganja.

"Ne smemo dozvoliti da bilo koji pojedinac ili predstavnik bilo koje političke partije poziva na ubistvo, širi strah i preti i očekujem da svi osude užase koje je izgovorio monstrum", navela je ona u saopštenju.

Članica Glavnog odbora SNS Sandra Božić ocenila je da nikada kao društvo ne smemo da prihvatimo da se "politička inferiornost" i nedostatak političkog programa nadoknađuje govorom mržnje i otvorenim pozivom na nasilje.

Nekadašnji funkcioner i poslanik Dveri, ekstremno desnih stavova i ekscesnog političkog angažmana, Srđan Nogo, uputio je pretnje predsedniku Aleksandru Vučiću, njegovoj porodici, ovaj put i deci, "prognozirajući" im svima "tragičan kraj".

Izvor: TAНЈУГ

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva