:

:

TV Most

Foto: Južne vesti

clock

Septembar 24, 2021   8:12

0

133

Futsaleri Srbije protiv Portugala za četvrtfinale SP

Futsal reprezentacija Srbije večeras od 19 časova igra meč osmine finala Svetskog prvenstva u Litvaniji protiv Portugala. Meč se igra u Žalgiris areni u Kaunasu.

Naši futsaleri ostavili su izuzetan utisak i protiv Irana i protiv aktuelnog svetskog prvaka Argentine u grupi, ali su, nažalost, u oba meča pretrpeli poraze.

Usledio je spektakularan duel protiv Sjedinjenih Američkih Država i pobeda od 7:0, za prolaz među 16 najboljih timova na svetu.

"Očekivanja su velika kod svih igrača jer smo u poslednje vreme igrali mnogo jakih utakmica i videli da možemo sa svima", rekao je naš najbolji igrač Jovan Lazarević.

Srbiju u osmini finala očekuje duel protiv aktuelnog šampiona Evrope, selekcije Portugala, koja je i jedan od najvećih favorita na Svetskom prvenstvu u Litvaniji.

"Oni su favoriti, ali sa ovom igrom koju smo pokazali protiv Argentine i Irana, mislim da taj naziv 'favoriti' je baš onako blag i da imamo svoje šanse", smatra golman Miodrag Aksentijević.

Portugalci su na prošlom Svetskom prvenstvu u Kolumbiji 2016. bili četvrti, a najbolji rezultat na svetskim kupovima ostvarili su 2000. u Gvatemali, kada su bili treći na svetu. Srbija će se na svetskim prvenstvima prvi put sastati sa Portugalijom.

"Igrali smo zaista mnogo puta sa njima, uvek su to bili neizvesni mečevi. Nažalost, više puta smo gubili, ali smo na Evropskom prvenstvu u Beogradu videli da možemo protiv njih. Uspeli smo tada da ih pobedimo, odmah posle smo igrali baraž za Svetsko prvenstvo, izgubili smo dve tesne utakmice, ali smo igrali veoma dobro", priseća se Mladen Kocić.

Portugal i na ovom svetskom prvenstvu predvodi jedan od najboljih futsalera svih vremena, Rikardinjo.

"Mislim da ne treba obraćati pažnju na Rikardinja ništa više, niti manje u odnosu na ostale igrače. Dosta su jaki, imaju kvalitet i mnogo brzih igrača. Dosta dugo su na okupu, igraju u Sportingu i Benfiki. Imaju kvalitet, ali mislim da je naš adut timska igra", zaključio je Slobodan Rajčević.

Srbija će drugi put igrati u osmini finala svetskih prvenstava. 2012. na Tajlandu naš tim je u toj rundi poražen od Argentine sa 2:1.

Izvor: RTS

futsalSrbijaPortugalSvetsko prvenstvo
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva